hét Belgische topmerk THEO, een topper in ons uitgebreide assortiment.


theo-eyewear-official-logo kleinTheo brillen en zonnebrillen

Het THEO hoofdkwartier in Antwerpen werd voor hun 30-jarig bestaan recent opgeluisterd met een nieuwe prachtige muurschildering.

Stacks Image 166


Theo: Het koppigste brillenmerk ter wereld
Theo Eye Witness-va-249-c-9821


Wat begon als een kattebelletje… op een bestelbon, groeide uit tot dé slogan van het meest eigenzinnige Belgische brillenmerk: Theo loves you. Tot op vandaag is dit motto de lijm tussen alles wat theo doet, elke beslissing die theo neemt en elke collectie die theo lanceert. Wim Somers en Patrick Hoet, opticiens met elk hun eigen winkel, besloten zelf een collectie op de markt te brengen onder de naam Theo. Waarom? Wel, heel eenvoudig: ze wilden hun klanten iets anders aanbieden dan de mainstream brillen die ze verkochten. In 1989 waren de eerste Theo brillen een feit.

En baanbrekend waren ze alleszins. De daaropvolgende Theo brillen collecties vonden steeds gemakkelijk hun weg naar de consument. Vandaag, meer dan 20 jaar later, wordt Theo verkocht in 1400 winkels verspreid over een 50-tal landen... en Theo ziet ze allemaal graag!

Theo Rock Formation goreme-374-c-601353
Oorspronkelijk sprak Theo met zijn collectie enkel de avant-garde aan. Later vielen de brillen echter ook bij een breder publiek in de smaak. Maar Theo heeft altijd een zwak gehad voor de individualist. Om de trendsetters opnieuw warm te maken, werd Eye-witness gelanceerd in mei 1995. Deze brillen waren schijnbaar onaf en asymmetrisch. Theo Eye-witnessdragers zijn vaak eigenzinnige, vrijgevochten mannen en vrouwen. De Theo Eye-witness lijn bestaat nog steeds en elk jaar worden er nieuwe modellen gelanceerd.


In 2004 kondigt Theo zijn samenwerking aan met de Duits-Belgische ontwerper Christoph Broich. Deze kruisbestuiving tussen mode en brillen bleek een schot in de roos. De Theo zonnebrillen zijn herkenbaar aan de veiligheidsspeld in de veer. Vier jaar later ging Theo voor zijn nieuwe zonnebrillencollectie een samenwerking aan met Belgisch ontwerper Tim Van Steenbergen. De twee Antwerpse labels slaan de handen in elkaar en brengen brillen die elegantie en chic uitstralen. In 2012 presenteerden Theo & Van Steenbergen al hun vierde collectie en aan een volgende wordt hard gewerkt.


Om z’n 20ste verjaardag te vieren, presenteerde Theo de VinGtage collectie in 2007. theo – die vooral bekend stond voor z’n kleine
Theo James plissado-373-c-346307
monturen - gooide hoge ogen met deze VinGtage collectie (vingt ans d'age! = 20 jaar in het Frans - een van de officiële talen van België). Terwijl andere theo monturen altijd op de ogen hebben gefocust, vestigen de Theo VinGtage brillen de aandacht op het hele gezicht. Toch zijn deze Theo brillen in geen geval hetzelfde als de brillen die men 40 jaar geleden droeg. De Theo VinGtage brillen zijn zeer hedendaags… en spectaculair.

Theo is graag onvoorspelbaar. Daarom schakelde theo in 2010 voor een nieuwe optische brillencollectie designer James Van Vossel in. Deze creatieve geest kreeg carte blanche hetgeen resulteerde in een serie zonder gelijke. En nieuwe Theo modellen zijn opnieuw in aantocht.

Het Theo hoofdkwartier ligt in Antwerpen. Mik en Toon, twee van de drie zonen van Big Boss Wim Somers, stapten enkele jaren geleden
Theo Rock formation tsingy-386-c-3065
ook in de zaak. Nu werken er meer dan 30 mensen voor Theo brillen, in binnen- en buitenland. Het kleine familiebedrijf groeide uit tot een belangrijke speler op de internationale optiekmarkt. Patrick Hoet verkocht zo’n 15 jaar geleden zijn aandelen aan Wim maar hij blijft exclusief ontwerper voor Theo. Ondertussen heeft Theo ook een eigen designteam dat nauw samenwerkt met Patrick.

Theo blijft steeds weer verrassen!

Theo loves you!Theo Plié collectie by James Van Vossel:

Plié collectie by Theo Je gezicht in de PLOOI houden
De Belgische ontwerper James Van Vossel bedacht een nieuwe ingenieuze manier om
Theo brillen de Plié collectie is chemisch geëtst
Theo brillen vorm te geven waarbij plooien centraal staan. Je leest het goed, de nieuwe Theo brillen collectie Plié bestaat uit brillen waarbij het eindstuk eerst naar voor en dan naar achter geplooid werd om vervolgens over te gaan in de veer. James plooit in het Nederlands, Frans, Italiaans en Portugees en creëert zo vier modellen: Plooi, Pli, Piega en Plissado.
In de Theo Plié-collectie speelt de ontwerper James Van Vossel met de krachten van roestvrij staal. James - nooit om een experiment verlegen - wilde de veren niet aan de front bevestigen maar uit één enkele plaat een volledige bril plooien.
Het behoeft geen uitleg dat dit niet simpel bleek te zijn. Het eindstuk van de nieuwste Theo bril – stuk tussen de front en de veren – moest immers na de buiging ook nog sterk genoeg zijn. Een doordenkertje maar het resultaat mag er zijn! Het Theo montuur werd chemisch geëtst uit een roestvrije metalen plaat. Het eindstuk werd eerst naar voor gebogen om dan rond de buitenrand van het Theo James montuur terug naar achter te plooien. Zo loopt de front over in het eindstuk dat vloeiend in de veren overgaat! Deze te gekke Theo Plié-brillen collectie staat al bovenaan onze verlanglijst.


Mister Van Vossel
Kleur bekennen
theo en kleur gaan samen zoals peper en zout. Maar voor deze Plié-collectie stonden we even voor een uitdaging. Het eindstuk en de veren moest immers dezelfde kleur hebben als de binnenkant van het
de volledige theo plié collectie
montuur aangezien er van binnen naar buiten wordt geplooid voor deze Theo brillen. Door te werken met contrasterende kleuren wordt het binnenstebuiten plooien nog extra in de verf gezet. Wat betreft het kleurenpallet: van strakke antracietkleuren tot felle kleurtjes, deze collectie heeft het allemaal!
James Van Vossel is geen onbekende meer voor Theo. Zijn gave om verschillende materialen om te buigen in een designerstuk, is bij Theo ondertussen onmisbaar geworden. Originele vormgeving en functionaliteit staan centraal in zijn ontwerpen. Niet alleen bij Theo laat hij zijn creativiteit de vrije loop. James staat ook gekend voor zijn vilten lounge chair, de oor lamp en de z-ball. Van stoelen tot belichting en brillen, James is op alle designmarkten thuis.


"the THEO is strong with this one"

Theo gouden brillen
Theo's Golden dream

Dat de millenniumgeneratie niet enkel zat te wachten op zwarte brillen of donkere Theo modellen bewees Theo met de lancering van zeven MILLE modellen in goud- en zilverkleurig. Maar Theo gaat verder dan de look alleen. De zilverkleurige Theo brillen zijn gecoat met palladium, de goudkleurige Theo brillen krijgen hierop nog een extra goudcoating. Een Theo collectie gemaakt in edelmetalen voor wie zijn bril beschouwt als een echt juweel.

Gouden of zilveren brillen zijn meestal klassiek. De monturen zijn dun, de vormen zijn onopvallend. Deze Theo collectie breekt hiermee. De monturen hebben body en de vormen springen in het oog. En omdat enkel het beste goed genoeg is, koos Theo voor de meest luxueuze coating. Deze brillen zijn dus van de allerhoogste kwaliteit.

Goud en palladium
Elk van deze modellen komt zowel in het GOUD als PALLADIUM op de markt, zowel BLINKEND als MAT. De palladium Theo modellen bestaan uit 3 µm palladium, de goudkleurige Theo modellen bestaan uit 3 µm palladium met hierop 4 µm goud, wat een unicum is in de optiekmarkt. De modellen zijn én ogen licht en zijn uiterst comfortabel. Bij deze kostbare brillen hoort natuurlijk een aangepast etui. Theo voorziet een mooi zwart en stevig etui om je Golden dream Theo bril extra goed te beschermen.

24 karaat
De gouden brillen hebben een keurteken in de veer om aan te tonen dat het echt – 24 karaat – goud is.

SiX_EYE_Theo Golden Dreams brillen in goud en palladiumHieronder enkele voorbeelden van de huidige Theo collectie.Meer info en Theo modellen op http://www.theo.be

HAPPY?
U bent zó tevreden van onze service dat u het graag aan de hele wereld had verkondigd? Dat mag u HIER doen én zelfs HIER ;-)CONTACT
MAIL: ObscureMyEmail3
Markt 60 - 9240 Zele - België - TEL: 052 44 46 07
OPENINGSUREN
DINSDAG tot VRIJDAG: 09:00 tot 12:00 en 14:00 tot 19:00u
ZATERDAG: 09:00 tot 12:00 en 14:00 tot 18:00u

gesloten op zondag, maandag & feestdagen

HOORCENTRUM Lapperre:
Dinsdag, Vrijdag & Zaterdag OP AFSPRAAK