Contactlenzen manipulatie & onderhoud, Tips & advies

Menu contactlenzen

CONTACTLENSCENTRUM - CONTACTLENSSPECIALIST
Van der Linden - Zele

U kan bij ons terecht voor alle soorten contactlenzen, zowel zachte lenzen waaronder maaandlenzen, daglenzen, torische lenzen, dubbelzichtlenzen enz.... als RGP harde zuurstofdoorlaatbare contactlenzen. Wij beschikken over de nodige apparatuur en ervaring om uw contactlenzen perfect aan et passen. Wij leren u hoe u de lenzen moet inzetten, uitnemen, onderhouden enz..., én u kan de contactlenzen GRATIS op proef uitproberen.Lensonline Zele Overmere Lokeren Hamme Dendermonde Berlare Uitbergen Waasmunster Lensonline contactlenzen

NIEUW
Wij zijn nu dé LENSONLINE.BE contactlensspecialist voor de streek.


MEER INFO

Hoe moet ik zachte contactlenzen inzetten, uitnemen en onderhouden?
Tips en weetjes voor nieuwe en ervaren lensdragers.


Manipulatie en tips voor het dragen van ZACHTE contactlenzen


Elke lens zit apart verpakt in een steriele, gebufferde oplossing, speciaal om de steriliteit te kunnen garanderen, en om complicaties te vermijden. Hygiëne bij het dragen van contactlenzen is dan ook het allerbelangrijkste om probleemloos lenzen te kunnen dragen. Vervang uw maandlenzen maandelijks en uw daglenzen dagelijks. Uw maandlenzen méér dan één maand en uw daglenzen meer dan één dag dragen kan ernstige complicaties veroorzaken.

INZETTEN
1. Was, reinig én droog uw handen grondig. Gebruik géén zepen met parfum,

verschil binnenkant buitenkant contactlenzen
oliën, lotions enz.2. Open de lensblister en neem de lens er voorzichtig uit met de top van uw vinger of een gereinigd zuignapje voor zachte lenzen. Vermijd aanraking van de lens met uw vingernagels.
3. Probeer altijd eerst met uw rechter oog te beginnen. Eens je de lens hebt nagekeken én zeker bent dat ze niet binnenste buiten zit of beschadigd is, mag je de lens vochtig op de top van uw wijsvinger plaatsen.
4. Plaats de middelvinger van dezelfde hand op de wimpers van uw onderste ooglid, en trek uw onderste ooglid voorzichtig naar beneden..
5. Gebruik de wijsvinger of middenvinger van uw andere hand om uw bovenste ooglid naar boven te trekken en plaats de contactlens voorzichtig op uw oog. Gebruik eventueel een (vergrotende) spiegel om beter te zien of u de lens op de juiste plaats zet. Als de lens op uw oog zit, kijk dan langzaam naar boven, beneden, links én rechts om de lens beter te centreren.
contactlenzen inzetten
6. Laat dan pas uw oogleden langzaam los en knipper een paar keer.Herhaal dit voor uw andere oog.

Als de lens de neiging heeft om meer aan uw vinger dan aan uw oog te blijven kleven, neem de lens dan af uw wijsvinger en droog uw vinger af. Een contactlens zal altijd door het vochtigste oppervlak aangetrokken worden, of dat nu uw oog of uw vinger is.
De meest voorkomende fout bij beginnende lensdragers is de wimpers en oogleden niet goed vasthouden tijdens het inzetten van de contactlens òf ze veel te vroeg loslaten.

Normaal gezien zal de contactlens zich automatisch op uw oog centreren voor uw pupil, en zal ze zelden volledig op het wit van uw oog zitten tijdens het dragen. Het kan soms gebeuren als de lens op een foutieve manier werd ingezet of uitgenomen. Indien dit het geval is, sluit dan voorzichtig je oogleden, en masseer de lens dan voorzichtig in de juiste richting door op het gesloten ooglid te wrijven. Een andere mogelijkheid is de lens, met de de ogen open, op zijn plaats te duwen door met de rand van uw bovenste of onderste ooglid tegen uw lens te duwen.

Als uw zicht wazig is na het inzetten, zit de lens misschien niet goed gecentreerd
contactlenzen inzetten2
op uw oog. Indien ze toch correct zit, neem de lens dan uit en controleer het volgende:
- make-up, oliën, vette vlekken of vingerafdrukken op de lens: reinig uw lens en probeer het opnieuw.. 
- controleer goed of uw lens niet in het verkeerde oog zit. 
- misschien zit de lens binnenste buiten, dit zal ook het zicht en draagcomfort verminderen
droppedImage_1b
Als je een beschadiging aan de lens vermoed en de lens irriteert, verwijder ze dan meteen. De meeste scheuren en beschadigingen bij lenzen komen voor door verkeerde manipulatie, vingernagels, het sluiten van het lensetui, vervuiling of uitdrogen van de lens.

Het is belangrijk dat u na het inzetten de gebruikte vloeistof uit uw lenspotje verwijdert en uw lenspotje goed uitspoelt en droogt, zodat u elke avond verse vloeistof in een proper lensetui kan doen.

UITNEMEN
contactlenzen uitnemen
1. Was, reinig én droog uw handen grondig. Gebruik géén zepen met parfum, oliën, lotions enz.
2. Neem altijd dezelfde lens éérst uit (bv rechts).
3. Controleer of uw lens goed gecentreerd op uw oog zit alvorens ze uit te nemen. Normaal gezien zit de lens goed als je een normaal zicht hebt.
4. Om de lens te zoeken, controleer het bovenste deel van uw oog door in de spiegel naar beneden te kijken terwijl u het bovenste ooglid naar beneden trekt. Controleer dan het onderste gedeelte door uw onderste ooglid naar beneden te trekken.

5. Eens je de lens hebt gevonden, kan je ze uitnemen door opzij of naar boven te kijken, terwijl je de lens voorzichtig naar het wit gedeelte van uw oog schuift. Als de lens zich op het witte gedeelte van je oog bevindt, zit ze veel losser en kan je ze voorzichtig van je oog “plukken” tussen duim en wijsvinger. Probeer géén vouw in de lens te duwen of ze plat te duwen, want dan kan de lens scheuren.

Als de lens dichtkleeft, leg ze dan voorzichtig in de palm van je hand en spoel
contactlenzen uitnemen2
ze overvloedig met je lensvloeistof of met een steriele saline oplossing. Rol de lens voorzichtig heen en weer met je wijsvinger tot ze niet meer aaneen kleeft. Indien ze niet loskomt, probeer ze dan NIET uiteen te trekken. Dit zal de lens alleen maar beschadigen. Laat de lens een nacht in je lensvloeistof weken en ze zal vanzelf loskomen.

Vòòr het manipuleren van contactlenzen: eerst altijd de handen grondig wassen, houd uw nagels zo kort mogelijk, controleer de lens op beschadigingen of verontreinigingen & controleer of de lens niet binnenste buiten zit.

Hieronder vindt u 2 video's video met de belangrijkste richtlijnen voor inzetten , uitnemen én onderhouden van contactlenzen én lensetui, voor het gebruik met een gewoon alles-in-1 product.
(niet voor gebruik met een Peroxyde systeem zoals aosept, oxsept; optiflex Disc+ …..)

VIDEO
REINIGEN:
Na een tijdje zal uw lens vervuild zijn met vetten, eiwitten en mineralen uit uw traanvocht, bacteriën, virussen, schimmels en pollen , én vuil uit de lucht. Deze onzuiverheden stapelen zich op gedurende de dag op het oppervlak van uw lens en moeten natuurlijk dagelijks verwijderd worden, direct na het uitnemen van de lenzen. Om complicaties door vervuilde lenzen te vermijden, moeten uw lenzen gereinigd, ontsmet en bewaard worden op de correcte manier,
contactlenzen blister
ideaal gebeurt dit gedurende de nacht. Ontsmetting voorkomt een wildgroei aan bacteriën en schimmels, die uw lenzen en ogen kunnen beschadigen.
Uw contactlensspecialist heeft u een ontsmettende en reinigende contactlensvloeistof aangeraden die het meest geschikt is voor uw lensmateriaal én uw ogen. Het is dan ook belangrijk dat u vasthoudt aan dit product en niet begint te wisselen met andere producten waarvan de samenstelling misschien niet geschikt is voor uw ogen en/of lenzen. Gebruik deze ontsmettende en reinigende vloeistof dagelijks zoals het u werd aangeleerd. Lees ook aandachtig de richtlijnen en bijsluiter van de fabrikant. Correct gebruikt, heeft deze contactlensvloeistof een anti-bacteriële werking die uw lenzen zo goed mogelijk zal vrijwaren van besmetting. Gebruik dagelijks VERSE vloeistof en probeer niet dezelfde ontsmettende vloeistof meerdere dagen te gebruiken. Controleer ook regelmatig de vervaldatum van uw ontsmettende vloeistof om problemen te vermijden en bovenal, zorg voor een perfecte hygiëne tijdens het inzetten, uitnemen, dragen en reinigen van de lenzen.

BELANGRIJKE TIPS & ADVIES

- Gebruik NOOIT leidingwater om uw lenzen af te spoelen, te bewaren of in te zetten. Droog uw lensetui grondig uit na het reinigen ervan. Leidingwater bevat veelal Acanthamoeba en andere parasieten die ernstige ooginfectie's kunnen veroorzaken.
- Laat minstens jaarlijks uw ogen nakijken door uw contactlensspecialist en/of oogarts.
- Houd uw ogen gesloten tijdens het gebruik van haarlak en andere aerosols.
contactlens_uitnemen_3- Volg altijd de aanwijzingen ivm manipulatie, inzetten, uitnemen, reinigen, ontsmetten en bewaren van uw contactlenzen van uw contactlensspecialist, oogarts en de bijsluiter goed op.
- Draag uw lenzen nooit langer dan u gezegd is of vermeld staat op de bijsluiter van uw lenzen.
- Gebruik uw lenzen niet als de steriliteit van de originele verpakking verbroken werd.
- Verzeker u ervan dat uw lenzen niet gescheurd, of op een andere manier beschadigd zijn voor u ze inzet. Bij twijfel, gooi de lens weg en probeer ze zeker niet te dragen.
- Hygiëne is van groot belang. Was steeds goed uw handen voor het inzetten en uitnemen van uw contactlenzen.
- Doe eerst uw rechter lens uit, reinig ze zorgvuldig en berg ze op. Begin pas daarna aan uw linker lens. Dit om te vermijden dat U de lenzen verwisselt, er is namelijk geen uiterlijk verschil tussen rechts en links.
- Reinig uw lenzen nooit boven een lavabo, doe dit liefst zittend aan een tafel. U kan met de lenzen in, onder de zonnebank of in de zon. Doch denk er aan een beschermingsbril op te zetten. U mag ook terwijl u uw lenzen draagt in de sauna, in het bad of onder de douche.
- U mag uw ogen maquilleren en démaquilleren met uw lenzen in. U dient geen speciale make-up producten te gebruiken. Milieuvriendelijke of handmatige spuitbussen zijn onschadelijk voor uw lenzen.
- Laat uw lenzen nooit droog liggen.
- Voor het dragen van lenzen in droge of rokerige ruimtes bestaan er speciale contactlensdruppels om lenzen te bevochtingen. Deze druppels zijn beperkt houdbaar. Lees aandachtig de bijsluiter alvorens deze te gebruiken.
- Sluit Uw fles lensprodukt onmiddellijk na gebruik, kom zo weinig mogelijk aan de opening en bewaar ze steeds in de koelkast. Let goed op de vervaldatum van al uw lensproducten. Alle lensproducten zijn beperkt houdbaar na opening !!!
- Neem de contactlenzen uit voordat u activiteiten onderneemt waarbij u in contact komt met water, met inbegrip van douchen, een warm bad nemen of zwemmen. Indien u toch lenzen wenst te dragen tijdens deze activiteiten kunt u (eventueel tijdelijk) overstappen op daglenzen.. Een andere oplossing is een zwembrilletje met aan uw zicht aangepaste glazen. Deze zijn al te verkrijgen vanaf ± € 50,00.
- Neem op reis in het vliegtuig uw lenzen altijd uit, en zet ze nooit direct terug in na de landing. Ideaal is nadien één of een paar dagen te wachten.

bausch en lomb2

- Verwijder uw lenzen altijd voor het slapen.
- Draag uw lenzen nooit langer dan de voorgeschreven termijn.
- Draag uw lenzen nooit samen met het gebruik van oogdruppels of enige andere medicatie, tenzij zo geadviseerd werd.
- Draag uw lenzen nooit in aanwezigheid van schadelijke en/of irriterende stoffen of dampen.
- Gebruik geen contactlenzen en/of contactlensvloeistoffen waarvan de vervaldatum of houdbaarheid verstreken is.
- Probeer minstens 2 uur per dag én 1 dag per week uw lenzen uit te laten. U mag dan natuurlijk wel uw bril dragen.
- Verwijder uw lenzen onmiddelijk indien er een nadelige reactie, irritatie of een ander probleem optreedt en laat uw ogen nakijken door een specialist alvorens uw lenzen terug in te zetten.
- Contactlenzen zijn uiterst persoonlijke producten. Ze zijn in contact met je eigen lichaamsvocht. Wissel of leen dan ook nooit je lenzen uit met andere personen en draag nooit de contactlenzen van iemand anders.


Neem bij twijfel altijd uw lenzen uit!
bausch en lomb1


Sluit

Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologieën om de functionaliteit te bevorderen en informatie te verzamelen. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. meer info over onze privacy en technologiën vindt u hierTEVREDEN?
U bent zó tevreden over onze service en advies dat u het graag aan anderen laat weten? Dan doet u ons een enorm plezier door een review of recensie achter te laten op GOOGLE+ of FACEBOOK.CONTACT
MAIL: ObscureMyEmail5
Markt 60 - 9240 Zele - België - TEL: 052 44 46 07
OPENINGSUREN - OPTIEK
DINSDAG tot VRIJDAG: 09:00 tot 12:00 en 14:00 tot 19:00u
ZATERDAG: 09:00 tot 12:00 en 14:00 tot 18:00u

gesloten op zondag, maandag & feestdagen


OPENINGSUREN - HOORCENTRUM Lapperre
WOENSDAG: op afspraak
VRIJDAG:
op afspraak
ZATERDAG:
op afspraak
Volg ons op
FACEBOOK en op INSTAGRAM !

Er valt héél wat te ontdekken ….

Facebook

Instagram

Pinterest

Twitter

YoutubeSlider play pause