computerbril of bureaubril: de leesbril met extra kijkafstand
- Bekijk zeker ook eens onze ACTIE's pagina met KORTINGEN TOT 50% op een selectie zonnebrillen in voorraad, glazen, zonneglazen op sterkte enz…
-
PUBLIBON & andere actie's niet geldig op sportbrillen, Evil eye en Serengeti
Het voordeel van een dégressief glas ten opzichte van een gewone leesbril.

U herkent het misschien wel: met uw vorige leesbril zag u perfect uw computerscherm, maar kleine letters lezen of een draad door een naald steken ging zo goed niet meer. Uw nieuwe leesbril daarentegen is perfect voor al die kleine zaken, maar daarmee ziet u uw computerscherm niet meer omdat de glazen daarvoor te sterk zijn.

Met een gewone leesbril ziet u, afhankelijk van de sterkte, dus van ± 30cm tot ± 60 cm ver.
Met een Dégressief glas (bureauglas, computerbril, tussenzichtbril...) ziet u van ± 30cm tot 2 meter ver, zodat u pérfect uw documenten, klavier én scherm tegelijk ziet. Dit doen we door onderaan in uw glas uw exacte leescorrectie te slijpen, én uw glas bovenaan ongeveer één Dpt lichter te maken zodat u er een heel stuk verder mee kan kijken.

Het dégressieve brilglas is dan ook de ideale leesbril, ideaal om bureelwerk te doen, op computer te werken, schilderen, behangen, strijken, koken enz.

Het leesglas met extra kijkbereik. Heeft u al een leesbril maar heeft die te veel beperkingen, of bent u gewoon aan een leesbril toe, dan is Varilux DIGITIME voor u de ideale oplossing. Deze bijzondere leesglazen bieden u namelijk een groter en veel praktischer kijkbereik dan de glazen in een gewone leesbril. Het is een dégressief brilglas dat naar boven toe iets minder sterk wordt zodat u er verder mee kan zien dan met een gewone leesbril.
(synoniemen: dégressief glas, intermediair zicht, computerbril, bureaubril, bureauglas…)


OPGELET: de Essilor Interview glazen worden vanaf 2015 vervangen door het nóg betere en nieuwe Varilux DIGITIME glas dat nog meer inspeelt over de veranderen behoeften in onze maatschappij.

Varilux DIGITIME by Essilor, brillenglazen, zijn speciaal ontwikkeld naar de behoeften van deze tijd, smartphone, iPad, laptop, Tablet en pc. We kijken allemaal gemiddeld tot 4u per dag op een beeldscherm, met VERMOEIDE OGEN tot gevolg.

EYEZEN brilglazen gaan deze vermoeidheid ACTIEF te lijf door het nabijzicht extra te ondersteunen.
Er zijn 2 versies, namelijk:

- De ESSILOR EYEZEN glazen voor dagelijks gebruik, voor mensen tussen de 20 & 45 jaar met symptomen van vermoeide ogen of CVS syndroom.
- De Varilux DIGITIME glazen glazen voor zuiver beeldschermwerk, een verbeterd dégressief brillenglas (ook wel bureaubril, bureauglas of tussenzicht bruil genoemd) om dit werk, eventueel in combinatie met Smatphone én tablet, aangenamer en veel makkelijker te maken.


computer-bril- bureaubril-tussenzicht bril-intermediair zicht

Beperkt zicht
ANTIFATIGUE_2
Een gewone leesbril lijkt een praktische oplossing voor uw leesprobleem, maar de leesafstand waarmee u met deze bril scherp kunt zien, is vaak uiterst beperkt. Met een standaard leesbril kunt u scherp zien tot circa 40cm, slechts voldoende om een boek te kunnen lezen. Vanwege dit beperkte gezichtsveld, kiest men vaak voor een halve leesbril zodat men over de bril heen toch weer in de verte kan kijken. Een nadeel is dat zo'n halve leesbril u ouder maakt. Bovendien, in de praktijk blijkt dat het uitoefenen van hobby's en allerlei werkzaamheden scherp zicht vraagt tussen de 40cm en 150cm.

Met Interview glazen Varilux DIGITIME vanaf Mei 2015) ziet u scherp tussen 40cm en 150cm Varilux DIGITIME is hét leesglas voor iedereen die zich niet wil laten beperken door een gewone leesbril. Bij tal van activiteiten zult u het comfort en het gemak van deze glazen direct waarderen. Bij beeldschermwerk heeft u bijvoorbeeld een scherp zicht over het gehele werkgebied. U kunt moeiteloos afwisselend kijken van beeldscherm naar document en toetsenbord. Bovendien worden uw natuurlijke hoofd- en lichaamshoudingen gerespecteerd. Denk eens aan het gemak en extra kijkcomfort van Varilux DIGITIME glazen bij zaken als handwerken, kaarten, modelbouw, munten verzamelen en klussen in huis. Een prettige bijkomstigheid is dat Varilux DIGITIME glazen niet persé in een halve leesbril geslepen hoeven te worden. Dit betekent dat u een normaal montuur kunt uitzoeken, zodat uw leeftijd niet verraden wordt.
Bijgevoegde grafiek geeft een vergelijking tussen het gezichtsveld met een gewone leesbril, én een computerbril (bureauglas) zoals de Varilux DIGITIME, in functie van de leeftijd van de gebruiker.

vergelijking leesbril - computerbril bureaubril tussenzichtbril

WETGEVING EN VERPLICHTINGEN VOOR DE WERKGEVER ivm COMPUTERBRILLEN.
(bron: http://www.meta.fgov.be/defaultTab.aspx?id=626 )
Moet de werkgever een computerbril terugbetalen?
degressief-bureau-brilglas

‘ Het gezichtsvermogen wordt onderzocht door de arbeidsgeneesheer die van elke betrokken werknemer een medisch dossier opmaakt. Dit onderzoek gebeurt bij aanwerving en verder om de 5 jaar, tenzij bij werknemers ouder dan 50 jaar: om de 3 jaar.
Het gezichtsvermogen wordt onderzocht door de arbeidsgeneesheer die van elke betrokken werknemer een medisch dossier opmaakt. Dit onderzoek gebeurt bij aanwerving en verder om de 5 jaar, tenzij bij werknemers ouder dan 50 jaar: om de 3 jaar.
Als tijdens een van deze onderzoeken een accomodatieprobleem wordt gevonden dat de werknemer hindert om zijn beeldschermtaak naar behoren te vervullen, en dit ondanks een gewone leesbril (voor 30 cm) of een gewone bril voor vérzicht (meer dan 2 meter), moet de werkgever een specifieke bril terugbetalen (alleen voor accommodatie op 60 cm).
De gewone bril of lens voor vérzicht of lezen moet dus niet door de werkgever betaald worden, ook al heeft de ouder wordende werknemer last met lezen. ‘

Als de arbeidsgeneesheer dus vindt dat een specifieke computerbil (intermediair zicht) noodzakelijk is, dus géén leesbril, progressief of vértebril, moet de werkgever dit terugbetalen.
Varilux DIGITIME, dé oplossing voor iedereen!
• Bent u een ervaren leesbrilgebruiker die niet alleen dichtbij, maar ook alles tot circa 150cm scherp wil zien? Varilux DIGITIME glazen bieden u scherp zicht op alle afstanden in uw directe omgeving.
• Bent u toe aan uw eerste leesbril, dan kiest u voor het onovertroffen kijkcomfort.
• Varilux brildragers zullen met name het grote lees- en tussengebied waarderen.
• Mensen die graag kaartspelen zien beter welke slag op tafel ligt.
• Kookfanaten kunnen gemakkelijk het recept lezen en tegelijkertijd de pannen in de gaten houden.
• Bij het handwerken ziet u zowel uw werk als het patroon.
• Doe-het-zelvers zien hun hele werkbank.
• Weet u nog een andere hobby?
Varilux DIGITIME glazen zijn zeer modern en esthetisch, in combinatie met een mooi montuur wordt uw leeftijd niet verraden.

Waarom kiezen voor een Computer bril?
vergelijking leesbril - computerbril

Computer glazen wijken van de reguliere bril of leesbril in een aantal manieren af om uw zicht te optimaliseren bij het bekijken van bv een computerscherm.

Computer schermen staan meestal op 50 tot 70 centimeter van de ogen van de gebruiker. Dit wordt beschouwd als de intermediaire zone of tussenafstand. Dichterbij dan het vértezicht (vértebril voor bv autorijden, tv kijken...), maar verder weg dan het nabijzicht (leesbril voor lezen, schrijven, naaien, knutselen… op 30 cm).

De meeste jonge mensen dragen een bril om hun zicht in de verte te corrigeren. Leesbrillen kunnen alleen het nabijzicht corrigeren, en je ziet er niet verder dan ± 60 cm mee. En bifocale bril is voor personen boven de 40 jaar met presbyopie bij wie het zicht ver én nabij moet gecorrigeerd worden. Maar zelfs bij progressieve/multifocale brilglazen (die ook enige correctie op het intermediair/tussen zicht geven) is slechts een beperkt deel van het brilglas gewijd aan dit gebied, en dit is lang niet groot genoeg om comfortabel met bv de computer te werken.
Zonder computer bril, kunnen veel computergebruikers vaak last hebben met wazig zien, vermoeide ogen en hoofdpijn: de kenmerkende symptomen van computer vision syndroom. Veel mensen proberen dit wazig zicht te compenseren door voorover te buigen, of door hun hoofd naar achter te kantelen om door het onderste gedeelte van hun multifocale bril te kijken. Beide resulteren dan meestal in een pijnlijke nek, pijnlijke schouders en een zere rug.
Men noemt zo een bril met Varilux DIGITIME glazen (dégressieve glazen) meestal een "computer bril" om ze te onderscheiden van conventionele leesbril. Computer brillen plaatsen de optimale correctie voor het bekijken van uw computer scherm juist vòòr uw oog, voor een helder en breed gezichtsveld, zonder dat u een buitensporige inspanning moet doen of ongezonde houding moet aannemen.

Meer dan een leesbril
leesproblemen
Veel mensen boven de veertig die huiverig staan tegenover progressieve lenzen kiezen voor Varilux DIGITIME glazen om te lezen en werken, ipv een gewone leesbril.
De realiteit is dat de meeste van deze mensen op een bepaald moment ook een tussenzicht-correctie nodig hebben, omdat ze met hun gewone leesbril, of zonder hun leesbril, het computerscherm of bv de mensen die tegenover hen zitten aan hun bureau niet meer kunne zien.

Maar helaas, worden deze soort tussenzicht brillenglas vaak over het hoofd gezien en wordt er toch maar gekozen voor een gewone leesbril.
Veel van onze dag-tot-dag-activiteiten worden echter uitgevoerd met behulp van dit tussenzicht. Van de eenvoudigste handelingen zoals een gesprek, een diner en het huishouden, naar situaties in de werkomgeving, kantoor, in een winkel ... zowat overal waar je maar kunt bedenken.


Eigenschappen en voordelen van Dégressieve brilglazen.
  • 0.80D sterkte dégressie over een zone van 10mm
    interview werkbril
  • De Sterkte variatie van 0.80D gebeurt tussen twee stabiele zones (0,80 Dpt is de maximale waarde die het mogelijk maakt voor de drager om voortdurend te wisselen van dichtbij naar de tussenafstand zonder de noodzaak van een re-adaptatie).
  • Comfortabel gezichtsscherpte dichtbij en intermediair
  • Het dichtbij zicht ligt op 18° naar beneden richten van de neerwaartse blik, en de drager kantelt het hoofd 45° naar beneden, hetzelfde als een natuurlijkeleeshouding van iemand die nog kan lezen, schrijvan, werken, nagels lakken of werken zonder bril.
  • Met de houding van de drager en de visuele ergonomie zijn rekening gehouden, zodat de overgang naar het tussenzicht en terug comfortabeler is.
  • Soft design
  • Er is geen aantoonbare perifere vervorming (de cylindrische aberatie is altijd onder 0.40D, de drempel van het oog voor een merkbare onscherpte).
  • Kan gemakkelijk sporadisch gedragen worden omdat er geen her-aanpassing is.
Sluit

Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologieën om de functionaliteit te bevorderen en informatie te verzamelen. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. meer info over onze privacy en technologiën vindt u hierTEVREDEN?
U bent zó tevreden over onze service en advies dat u het graag aan anderen laat weten? Dan doet u ons een enorm plezier door een review of recensie achter te laten op GOOGLE+ of FACEBOOK.CONTACT
MAIL: ObscureMyEmail5 (vergeet niet het ONDERWERP van uw mail te vermelden zodat uw mail sneller bij de juiste personen terecht komt)
Markt 60 - 9240 Zele - België - TEL: 052 44 46 07
OPENINGSUREN - OPTIEK
DINSDAG tot VRIJDAG: 09:00 tot 12:00 en 13:30 tot 18:00u
ZATERDAG: 09:00 tot 12:00 en 13:30 tot 17:00u

gesloten op zondag, maandag & feestdagen


OPENINGSUREN - HOORCENTRUM Lapperre
WOENSDAG: op afspraak
VRIJDAG:
op afspraak
ZATERDAG:
op afspraak
Volg ons op
FACEBOOK en op INSTAGRAM !

Er valt héél wat te ontdekken ….

Facebook

Instagram

Pinterest

Twitter

YoutubeONZE MEEST BEZOCHTE PAGINA'S
Slider play pause