maandlenzen: voor gezond lenzen dragen, gratis op proef in Zele

Menu contactlenzen

CONTACTLENSCENTRUM - CONTACTLENSSPECIALIST
Van der Linden - Zele

MAANDLENZEN, ideaal als u bijna dagelijks contactlenzen draagt

Lensonline_Logo_NL_rechthoekig BLAUW kopie 2Dé LENSONLINE.BE contactlensspecialist voor de streek.


Hoe gaat dit in zijn werk? alle info HIER

Met maandelijkse te vervangen contactlenzen of maandlenzen, trek je alle registers open in termen van "kwaliteit van het zicht".

contactlens_detail._6
Ze zijn verkrijgbaar in bijna alle sterktes en dioptrische waarden, handig in gebruik en eenvoudig te onderhouden. Ze zijn ideaal voor dagelijks gebruik, bestaan in verschillende materialen en geven een beter comfort dan daglenzen bij iemand die bv droge ogen heeft en vindt dat zijn daglenzen minder comfortabel zitten.

Maandlenzen bestaan voor bijna alle correctie's, en u kan ze bij ons zelfs gratis op proef dragen. Bij ons, contactlensspecialisten, bent u altijd verzekerd van de perfecte kromming, diameter én materiaal contactlens die perfect bij úw oog past.
maandlenzen_op_proef-contactlenzen
Het kiezen of u maandelijkse te vervangen contactlenzen of dagelijkse te vervangen contactlenzen gaat dragen hangt meestal af van wat wij u als contactlensspecialist adviseren in functie van uw specifieke situatie: sport, werkomstandigheden enz...

Je zou je kunnen afvragen waarom iemand zijn contactlenzen zou weggooien, wel, het simpele antwoord is dat hoe vaker u uw contactlenzen weggooit en vervangt, hoe de gezonder en comfortabeler uw ogen / contactlenzen zullen zijn. De reden hiervoor zijn het eiwit, calcium, lipiden en andere stoffen die worden gevonden in de tranen. Deze deposito's (of afzettingen) maken uw contactlenzen minder comfortabel dan toen ze nieuw waren en zijn in sommige gevallen verantwoordelijk voor complicaties.

Dé manier om alle onderhoud en zorgen met contactlenzen te voorkomen is om de dagelijkse disposable contactlenzen te adviseren over maandlenzen. Deze contactlenzen kunnen elke dag worden gedragen en dan weggegooid en 's morgens vervangen worden met een nieuw paar contactlenzen. Het is een de gezondste optie voor gezonde contactlensdragers omdat er geen opbouw van lens afzettingen is en er dus geen toename is van complicaties.

Vandaag de dag is er gelukkig een nieuwe contactlens materiaal dat wordt gebruikt voor de maandelijkse contactlenzen: de siliconen hydrogel contactlenzen die zes of zeven keer meer zuurstof doorlaten dan andere soorten contactlenzen, en dus het hoornvlies van het oog gezond houden. De lenzen worden gedragen tijdens de dag en worden vervolgens 's avonds en 's nachts bewaard in de contactlensvloeistof die wij u hebben aangeraden, om de contactlenzen schoon te maken.

Op dit moment zijn maandelijkse contactlenzen de meest populaire vorm van contactlenzen, ondanks het fijt dat dáglenzen handiger zijn. Dit komt omdat ze eigenlijk iets goedkoper zijn dan Daglenzen én er een veel groter aantal verschillende lenzen beschikbaar zijn bij de maandlenzen. Met maandlenzen kunnen bijna alle visuele afwijkingen zoals myopie (bijziendheid), hypermetrope (vérziendheid), astigmatisme, presbyopie (ouderdomsvérziendheid of leesproblemen) enz gecorrigeerd worden Ook gekleurde en torische contactlenzen zijn verkrijgbaar als maandlenzen, dus er is volop keuze voor de drager.

Hieronder vindt u een video met de belangrijkste richtlijnen voor inzetten , uitnemen én onderhouden van contactlenzen én lensetui, indien wij u in uw geval een gewoon alles-in-1 product hebben aangeraden.
(niet voor gebruik met een Peroxyde systeem zoals aosept, oxsept…..)

Wij zorgen voor de zichtmeting, meten alle parameters van uw ogen op, doen alle andere noodzakelijke metingen die nodig zijn om comfortabel én gezond contactlenzen te dragen, wij leren u op een correcte manier contactlenzen inzetten, onderhouden en uitnemen, én we zorgen ook voor de periodieke controles, zodat u comfortabel de juiste contactlenzen voor úw ogen kan dragen.

DE BELANGRIJKSTE SOORTEN EN MERKEN MAANDLENZEN

CIBA VISION LOGO

CIBA VISION

AIR OPTIX AQUA contactlenzen 6-pack
AIR OPTIX AQUA:

 • Hoogzuurstofdoorlaatbare maandlens met het AQUA Moisture systeem voor extra comfort, van bij het inzetten, de hele dag, elke dag
 • Overdag dragen, hoe lang de dag ook duurt
 • Maandelijks vervangen
 • Verkrijgbaar in: 3-pack en 6-pack
 • in volgende sterktes: +6.00 t/m -10.00


AIR OPTIX NIGHT & DAY 6-pack
AIR OPTIX NIGHT & DAY:

 • Maandlens met de hoogste zuurstofdoorlaatbaarheid
 • Biedt het meest flexibele draagschema: overdag dragen, af en toe ‘s nachts dragen of altijd dag en nacht dragen tot maximaal 30 nachten (ENKEL na positief advies van je contactlensspecialist en oogarts)
 • Maandelijks vervangen
 • Verkrijgbaar in: 3-pack en 6-pack
 • in volgende sterktes: +6.00 t/m -10.00

AIR OPTIX individual
AIR OPTIX individual:

 • Op maat gemaakt voor wie een gezonder alternatief wenst voor jaarlenzen
 • Buitengewoon uitgebreide parameters: sterkten, diameters en krommingen
 • (= "pasvorm")
 • Driemaandelijks vervangen
 • Verkrijgbaar in: 1-pack en 2-pack
 • in volgende sterktes: +20.00 t/m -20.00Cooper vision logo

cooper vision


AVAIRA
Doordrenkt met comfort
AVAIRA 6-pack

Avaira contactlenzen helpen om ogen helder en gezond te houden. Ze bezitten een uitzonderlijk vermogen om vochtig te blijven en veel zuurstof door het lensmateriaal te laten passeren, dankzij onze exclusieve Aquaform® Comfort Science™.

Dit unieke materiaal houdt vocht in de lens vast, zonder behoefte aan bijkomende oppervlaktebehandelingen of bevochtigingsmiddelen. Het geeft ook een zachte, flexibele lens.

De Avaira contactlenzen bevatten bovendien een uv-filter*.

EIGENSCHAPPEN
 • Blijft vochtig en comfortabel
 • Laat veel zuurstof doorstromen naar het oog
 • Zachter, flexibeler lensmateriaal met een uv-filter*

de BIOFINITY FAMILIE
eis meer van uw contactlenzen

De Biofinity familie van CooperVision is ontworpen om aan de hoogste eisen van zowel beginnende als ervaren contactlensdragers te voldoen.

Comfort Science™
Bij CooperVision begrijpen ze hoe belangrijk het comfort van uw contactlenzen is. Daarom gebruiken alle Biofinity contactlenzen Aquaform® Comfort Science™. Dit betekent dat de dragers profiteren van:
BIOFINITY PROFINITY 6-pack
 • BIOFINITY PROFINITY 6-pack
  BIOFINITIE Maandlenzen
 • Een van nature hydrofiele lens die vocht in de lens vasthoudt en zo verdroging tot het minimum beperkt
 • Een lens die vochtig blijft zonder bevochtigingsmiddelen
 • Een flexibelere lens met een lage modulus, die zowel zacht als comfortabel is
 • Aquaform® Comfort Science™ geeft u een comfortabele, bevochtigende en ademende contactlens.

EIGENSCHAPPEN
 • De lenzen blijven een hele dag vochtig en comfortabel
 • Uniek, natuurlijk bevochtigend materiaal
 • Helpt om de ogen helder, wit en gezond uitziend te houden
 • Aquaform® Comfort Science™
 • Optie voor verlengd dragen voor mensen die hun lenzen 's nachts in moeten houden (enkel op advies van uw oogarts)De Biomedics familie

De Biomedics familie contactlenzen levert keer op keer prestaties waarop u kunt vertrouwen - en een uitstekende prijs over het gehele leveringsbereik.

Of u nu op zoek bent naar het gemak van daglenzen of liever maandelijks uw contactlenzen vervangt, de Biomedics familie heeft een product dat aansluit op uw behoeften.

Biomedics 55 evolution 6-pack contactlenzen
Biomedics 55 evolution
betrouwbare presaties, uitstekende prijs

Biomedics 55 evolution levert keer op keer prestaties waarop u kunt vertrouwen - en uitstekende eigenschappen. De lens heeft een asferische lens ontwerp, dat betekent voor u heldere en scherpe visie. Daarnaast is er een UV-filter* in de lens opgenomen.
EIGENSCHAPPEN
 • Betrouwbare prestaties
 • Uitstekende waarde
 • UV-filter


Proclear familie
Een hele dag comfort

De Proclear familie bewijst dat contactlenzen echt comfortabel kunnen zijn - een hele dag lang.

Dat is te danken aan de PC Technology die in alle lenzen van de Proclear familie wordt gebruikt. PC staat voor fosforylcholine, dat hydrofiele moleculen bevat die biologisch compatibel zijn met het lichaam van de mens. Dankzij PC Technology houden de Proclear lenzen vocht langer vast en is er minder verdamping aan de oppervlakte. PC Technology trekt bovendien vocht aan en bindt het met het oppervlak van de lens - zo ontstaat een schild dat de lenzen schoonhoudt en zorgt dat ze goed blijven werken.
PROCLEAR 6-pack
Dat alles betekent dat de Proclear lenzen gehydrateerd blijven en dus een hele dag vochtig en comfortabel aanvoelen. Dit zijn zelfs de enige contactlenzen* met een FDA-toelating voor de aanspraak: "kan verbeterd comfort bieden voor contactlensdragers die tijdens het dragen van lenzen licht ongemak of droogtesymptomen ervaren".

De Proclear lenzenfamilie van CooperVision heeft opties voor alle soorten correcties. Wat uw zichtprobleem ook is, er is een Proclear lens die u kan helpen.
Dankzij PC Technology houden de Proclear lenzen vocht langer vast en is er minder verdamping aan de oppervlakte. PC Technology trekt bovendien vocht aan en bindt het met het oppervlak van de lens - zo ontstaat een schild dat de lenzen schoonhoudt en zorgt dat ze goed blijven werken. Dat alles betekent dat de Proclear lenzen gehydrateerd blijven en dus een hele dag vochtig en comfortabel aanvoelen.

De Proclear lenzen* hebben een FDA-toelating voor de aanspraak: "kan verbeterd comfort bieden voor contactlensdragers die tijdens het dragen van lenzen licht ongemak of droogtesymptomen ervaren".

EIGENSCHAPPEN

 • Uitzonderlijk comfort, een hele dag lang
 • Buitengewone zichtkwaliteit
 • PC Technology
 • Handig maandelijks vervangschema
Bausch and Lomb logo

bausch & lomb


PureVision2 contactlenzen
PureVision2 HD contactlenzen
PureVision2 HD contactlenzen met High Definition Optics leveren het heldere, scherpe zicht dat u zou moeten nastreven – ze zijn ontworpen om halo’s en schitteringen te verminderen – vooral in slechte lichtomstandigheden. Deze lens biedt optische voordelen; uitzonderlijk draagcomfort en zuurstofdoorlatend.

PureVision contactlenzen
PureVision contactlenzen

PureVision contactlenzen hebben een verbeterd optisch ontwerp dat een helderder, scherper zicht oplevert dan u waarschijnlijk gewend bent – vooral 's nachts en in omstandigheden met weinig licht.


SofLens 59 contactlenzen
SofLens 59 contactlenzen bieden een helder zicht met het dagelijkse draagcomfort waar u naar op zoek bent.
SofLens59 contactlenzen

Zuurstof voor gezonde ogen

Je ogen hebben zuurstof nodig om gezond te blijven. Contactlenzen vormen een barrière tussen je ogen en de lucht, de natuurlijke zuurstofbron voor je ogen. Als je reeds lange tijd lenzen draagt en geregeld de aanbevolen draagtijd overschrijdt, kan het gebeuren dat je ogen tekenen van zuurstoftekort ervaren, vooral op het einde van de dag. Mogelijke symptomen zijn verminderd comfort, drogere ogen, ongemak op het einde van de dag en rode ogen. Soms kan een blijvend zuurstoftekort zelfs tot complicaties leiden.

Om te voorkomen dat het oog op termijn nadelen van een verminderde zuurstoftoevoer zou ondervinden, raden contactlensspecialisten meestal aan de lenzen niet langer dan 8 à 10 uur per dag te dragen.

SYLICONE HYDROGEL zachte contactlenzen zijn gemaakt uit een hoogzuurstofdoorlatend materiaal op basis van silicone en laten maar liefst tot 5 keer meer zuurstof door dan de gewone zachte maandlenzenlenzen. SYLICONE HYDROGEL lenzen dragen hierdoor bij tot wittere ogen die er gezond uitzien en zorgen ervoor dat je je lenzen langer comfortabel kan inhouden. Open dus je ogen voor SYLICONE HYDROGEL hoogzuurstofdoorlaatbare contactlenzen zodat ze gewoon kunnen blijven ‘ademen’ en gezond blijven, ook op langere termijn.ctl maandelijks vervangen maandlenzen

GEBRUIKSAANWIJZING VOOR HET DRAGEN VAN MAANDLENZEN
(maandlenzen, maandelijks te vervangen lenzen die tot max 30 dagen na elkaar mogen gedragen worden)GEBRUIKSAANWIJZING MAANDLENZEN.PDFSluit

Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologieën om de functionaliteit te bevorderen en informatie te verzamelen. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. meer info over onze privacy en technologiën vindt u hierTEVREDEN?
U bent zó tevreden over onze service en advies dat u het graag aan anderen laat weten? Dan doet u ons een enorm plezier door een review of recensie achter te laten op GOOGLE+ of FACEBOOK.CONTACT
MAIL: ObscureMyEmail5 (vergeet niet het ONDERWERP van uw mail te vermelden zodat uw mail sneller bij de juiste personen terecht komt)
Markt 60 - 9240 Zele - België - TEL: 052 44 46 07
OPENINGSUREN - OPTIEK
DINSDAG tot VRIJDAG: 09:00 tot 12:00 en 13:30 tot 18:00u
ZATERDAG: 09:00 tot 12:00 en 13:30 tot 17:00u

gesloten op zondag, maandag & feestdagen


OPENINGSUREN - HOORCENTRUM Lapperre
WOENSDAG: op afspraak
VRIJDAG:
op afspraak
ZATERDAG:
op afspraak
Volg ons op
FACEBOOK en op INSTAGRAM !

Er valt héél wat te ontdekken ….

Facebook

Instagram

Pinterest

Twitter

YoutubeONZE MEEST BEZOCHTE PAGINA'S
Slider play pause