Hoe onderhoud ik mijn bril en brilglazen het beste.

ZOMERVAKANTIE 2022

De zaak is dit jaar gesloten van zaterdag 16 juli t.e.m. 1 augustus.
DINSDAG 2 augustus ZIJN WIJ TERUG OPEN.

OPGELET: er is een NIEUW CIRCULATIEPLAN in Zele. Heel wat straten zijn afgesloten, eenrichting geworden en /of van rijrichting veranderd. Je kan de markt ook niet meer overrijden. Waze is al volledig up-to-date, dus bij twijfel best Waze gebruiken. De standaard navigatie systemen in de auto zijn nog nergens bijgewerkt

Zele kaart circulatieplan 2022
- Bekijk zeker ook eens onze ACTIE's PAGINA met KORTINGEN TOT 50% op een selectie zonnebrillen in voorraad, glazen, zonneglazen op sterkte enz…
-
PUBLIBON & andere actie's niet geldig op sportbrillen, Evil eye en Serengeti

NIEUW in ons assortiment, de EYESHAKER !
Dé ideale en veiligste manier om uw bril te reinigen en onderhouden zonder uw glazen te schenden of beschadigen. Het EYESHAKER brillenbad vermindert verkleuring of corrosie van uw bril op lange termijn, en werkt niet in op kunststof brillenglazen.

1 EYESHAKER pakket bevat: Het Eyeshaker brillenbad, de speciale Eyeshaker reiniger & de speciale Eyeshaker microvezeldoek.Onderhoud van brilglazen én bril
Hoe vermijd ik vroegtijdige corrosie van mijn bril? Hoe vermijd ik krassen op brillenglazen? Hoe kan ik best mijn brilglazen onderhouden? Hoe vermijd ik dat mijn kunststof bril mat wordt door inwerken van transpiratie, zepen, zonnecrème, make-up enz. Hoe vermijd ik dat mijn kunststof bril breekt door uitdroging?

bril spuitbusje
WIST U DAT…..

DE MEESTE MENSEN DAGELIJKS HUN BRILGLAZEN REINIGEN, MAAR BIJNA NIEMAND DAGELIJKS ZIJN BRIL REINIGT?

Onderzoek heeft aangetoond dat het metaal en/of de kunststof van een bril op 3 jaar tijd gemiddeld méér afzien en onderhevig zijn aan corrosie, dan de carrosserie van uw auto. Dit omdat uw bril continu onderhevig is aan de zuurtegraad van uw huid, producten op ons werk, detergenten, dampen, spuitbussen, oliën, zepen én zout van transpiratie wat enorm corrosief is. En laat uw bril én zonnebril
nooit in de wagen liggen als die in de zon geparkeerd staat. Zelfs in het handschoenkastje kan het tot meer dan 70° worden wat nefast is voor uw bril en zeker voor uw kunststof brillenglazen & zonnebrilglazen.

Wat doe ik dan best om slijtage te voorkomen?

IN EEN NOTEDOP?
 • Spoel DAGELIJKS uw bril af met KOUD of LAUW water.
 • Gebruik NOOIT detergenten en/of afwasproducten om uw bril én glazen te reinigen.
 • Gebruik géén wegwerppoetsdoekjes met detergenten en kuisproducten.
 • Gebruik géén papieren zakdoekjes of keukenrol, houtvezels kunnen geleidelijk aan uw glazen krassen.
 • Vergeet naast uw glazen, ook uw BRIL niet dagelijks te reinigen onder STROMEND WATER.
 • Leg uw bril NOOIT neer OP DE GLAZEN.
 • Vermijd het gebruik van haarlakken en sprays in de buurt van uw bril
 • Laat uw brillen en zonnebrillen nooit te WARM worden. Vermijd temperatuur boven de 60°C (Sauna, bad, douche, auto in de zon....) dus laat uw bril én zonnebril NOOIT IN DE WAGEN LIGGEN IN DE ZON.
 • Vermijd plotse temperatuurschommelingen door bv vanop de skipiste naar binnen voor een haardvuur gaan staan.
 • Laat uw bril en zonnebril NOOIT in de auto liggen. Een auto wordt in de zon té warm voor kunststofglazen, zélfs in het handschoenvakje.


onderhoud brilglazen 2

brillenbad

Onderhoud van bril & brillenglazen
Wij adviseren u uw bril ELKE DAG onder koud/louw stromend water af te spoelen en schoon te maken om zout, zepen, detergenten enz van uw bril af te spoelen vòòr deze kunnen beginnen in te werken. Zo worden ook harde stofdeeltjes eerst van de glazen weggespoeld. Gebruik een zachte zeep òf een speciale brilspray om eventuele vetresten te verwijderen. Gebruik géén agressieve zeep op citroen/citrus basis , geen afwasproducten zoals dreft, geen zepen enz...

Een brillenbad is de ideale oplossing om vroegtijdige verkleuring en corrosie van uw bril en/of brilglazen te voorkomen. Dit is een koker met een speciale vloeistof waarin u uw bril, zo vaak als nodig, een grondige reiniging kan geven. Zo wordt ook het vuil dat tussen uw glazen en uw bril zit perfect weggespoeld.

Droog uw bril met een schone zachte doek, bij voorkeur een schoon microvezeldoekje, af. Was deze doek regelmatig zonder gebruik te maken van een wasverzachter. Het gebruik van wasverzachters maakt de doek namelijk ongeschikt, omdat er dan een wazige zweem op de glazen achterblijft. Het gebruik van papieren zakdoekjes of keukenpapier wordt sterk afgeraden. Hierin zitten mogelijk grovere houtvezels die uw glazen kunnen beschadigen. 


Bescherming op reis
Onderweg adviseren wij u gebruik te maken van speciaal microvezel doekjes. Zorg er wel voor dat deze doekjes goed schoon zijn, stop ze dus niet zomaar zonder bescherming in uw tas of broekzak. U kunt deze doekjes aanschaffen bij uw opticien.
Indien er vuil achterblijft op plaatsen waar u niet bij kunt komen, loopt dan even bij ons binnen. Wij reinigen uw bril GRATIS in een speciaal ultrasoon bad waar het vuil met ultrasone geluidsgolven wordt losgeweekt.

microfiber_cloth
Nuttige tips:
 • Leg uw bril nooit neer met de bolle zijde van de glazen naar beneden.
 • Leg uw bril nooit zo weg dat de glazen in aanraking kunnen komen met harde (ruwe) oppervlakten.
 • Een goed passende, stevige brillenkoker biedt de beste bescherming.
 • Spoel uw brilglazen én bril dagelijks af onder gewoon koud stromend water om corrosie en verkleuring door zout van transpiratie en de zuurtegraad van uw huid te vermijden.
 • Stel brillen niet bloot aan extreem hoge temperaturen. Denk hierbij aan de sauna, een in de zon geparkeerde auto (dashbordkastje), heet afwaswater, hete douche enz.
 • Voorkom plotselinge temperatuurswisselingen, Uw bril even snel onderdompelen in het hete afwaswater, sauna, BBQ enz kunnen in sommige gevallen schadelijk zijn voor uw ontspiegelde brillenglazen.
 • Agressieve stoffen, detergenten en afwasmiddelen kunnen uw brillenglazen blijvend beschadigen. Vermijd daarom contact met: aceton, ammonia, ether, lijm, dreft, instanet (dient voor ramen, niet voor kunststof brilglazen) parfum, haarlak, huishoudelijke schoonmaakmiddelen, zeep op citroen/citrusbasis, insecticiden (spray) enz...
 • Laat uw opticien de nieuwe bril na zo'n 2 tot 3 weken na aflevering, controleren op de juiste pasvorm. Uw opticien controleert dan tevens even of de schroefjes goed geborgd zitten. Zo bent u zeker van een maximaal kijkcomfort.
 • Heeft u de bril ergens tegenaan gestoten en past hij niet meer perfect, dan moet uw bril worden bijgesteld. Doe dit nooit zelf. Uw opticien heeft de juiste apparatuur in huis om de pasvorm weer te herstellen. Hiermee wordt voorkomen dat de brillenglazen onnodig aan spanning onderhevig worden gesteld.
 • Wij adviseren u regelmatig bij ons langs te komen voor een perfecte afstelling van uw bril. Zo kunnen wij u een optimaal draagcomfort garanderen.
 • Wij adviseren u om jaarlijks bij ons uw bril ultrasonisch te laten reinigingen. Hiermee wordt voortijdige corrosie, onder meer door transpiratie, voorkomen.
 • Een brillenbad is de ideale oplossing om vroegtijdige verkleuring en corrosie van uw bril of brilglazen te voorkomen. Dit is een koker met een speciale vloeistof waarin u uw bril, zo vaak als nodig, een grondige reiniging kan geven.Mag ik daar nog een tip aan toevoegen?
microfiber_microvezel doekjes

De meeste mensen reinigen dagelijks hun BRILglazen maar NOOIT hun bril.

Dan zie je soms al na één of 2 jaar dat de bril begint te verkleuren, dat de coatings of kleuren beginnen te vergaan enz. Dit komt door de zuurgraad van de huid, door het gebruik van zonnecrèmes, zalven, make-up, haarkleurmiddelen, haarlak, door de zon enz, maar vooral door het zout dat we dagelijks afscheiden via transpiratie. Zout is enorm corrosief en tast bijna ALLE metalen en kunststoffen aan. De enige brillen die daar tegen bestand zijn zijn titanium brillen. Maar zelfs bij deze kan de verf of coating worden aangetast door zout.

Een gouden tip: Spoel dagelijks tijdens bv het handen wassen héél je bril of zonnebril af onder koud, stromend water en droog hem daarna af met een gewone katoenen handdoek. Zo worden alle zout, zepen, crèmes, huidsmeer enz verwijderd vòòr ze op de bril kunnen beginnen inwerken en blijven uw bril én glazen er jaren als nieuw uitzien.
micro vezel doekjes

Een bril onderhouden
Voor velen onder ons is een bril een accessoire dat we niet meer kunnen missen. Ofwel omdat men zonder bril gewoon niets meer duidelijk kan onderscheiden, ofwel omdat een bril deel uitmaakt van onze look of persoonlijkheid. Maar een bril moet onderhouden worden.

Waarom moet een bril onderhouden worden? Het antwoord is eenvoudig : omdat het onderhoud ervoor zorgt dat de kwaliteit van het zicht behouden blijft en voor een langere levensduur zorgt.

Onderhoudstips
 • Een bril opzetten en afzetten doe je met beide handen tegelijk om te vermijden dat de armen (het montuur) en de scharnieren zouden vervormen.
 • Wanneer je een bril neerlegt (bijvoorbeeld op tafel) moet je er steeds voor zorgen dat deze op de armen rust en niet op de glazen om te vermijden dat er krassen op de glazen ontstaan.
  onderhoud van brilglazen
 • De brilglazen moeten regelmatig gereinigd worden met aangepaste producten, zoals deze die door een opticien worden aangeraden.
 • Organische glazen mag men niet droog reinigen omdat het stof krassen kan maken. Voor je met het wrijven begint moeten organische glazen daarom eerst onder het water gehouden worden.
 • Reinigingsproducten op basis van alcohol worden afgeraden omdat ze de kunststof van de monturen aantasten (zwakker maken).
 • Het gebruik van corrosieve producten moet men eveneens vermijden omdat deze krassen op de glazen kunnen veroorzaken en de monturen bezoedelen.
 • De glazen kunnen schoongeveegd worden met een speciaal doekje (in microvezelstof), dat op zijn beurt regelmatig gereinigd moet worden.
 • Een bril moet veilig opgeborgen worden in een briletui om deze te beschermen tegen schokken en stof. De binnenkant van dit etui moet men op tijd en stond verluchten én reinigen.
 • Indien er zich problemen voordoen is het aangeraden het advies van een specialist, namelijk een opticien, in te roepen. Deze zorgt, meestal gratis, voor een herstelbeurt en een ultrasone reiniging van de bril.


Sluit

Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologieën om de functionaliteit te bevorderen en informatie te verzamelen. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. meer info over onze privacy en technologiën vindt u hierTEVREDEN?
U bent zó tevreden over onze service en advies dat u het graag aan anderen laat weten? Dan doet u ons een enorm plezier door een review of recensie achter te laten op GOOGLE+ of FACEBOOK.CONTACT
MAIL: ObscureMyEmail5 (vergeet niet het ONDERWERP van uw mail te vermelden zodat uw mail sneller bij de juiste personen terecht komt)
Markt 60 - 9240 Zele - België - TEL: 052 44 46 07
OPENINGSUREN - OPTIEK
DINSDAG tot VRIJDAG: 09:00 tot 12:00 en 13:30 tot 18:00u
ZATERDAG: 09:00 tot 12:00 en 13:30 tot 17:00u

gesloten op zondag, maandag & feestdagen


OPENINGSUREN - HOORCENTRUM Lapperre
WOENSDAG: op afspraak
VRIJDAG:
op afspraak
ZATERDAG:
op afspraak
Volg ons op
FACEBOOK en op INSTAGRAM !

Er valt héél wat te ontdekken ….

Facebook

Instagram

Pinterest

Twitter

YoutubeONZE MEEST BEZOCHTE PAGINA'S
Slider play pause