wat is een ontspiegeling: soorten, voordelen en nadelen
- Bekijk zeker ook eens onze ACTIE's pagina met KORTINGEN TOT 50% op een selectie zonnebrillen in voorraad, glazen, zonneglazen op sterkte enz…
-
PUBLIBON & andere actie's niet geldig op sportbrillen, Evil eye en Serengeti

Alles over ontspiegelingen, hinderlijke reflectie’s, soorten ontspiegelingen, UV stralings reflectie’s enz..

Wat is een ontspiegeling of ontspiegeld brilglas?

Een ontspiegeling is een extra behandeling
ontspiegeld en niet-ontspiegeld brilglas.
voor uw brilglas die ervoor zorgt dat alle hinderlijke reflectie's en weerkaatsingen worden weggenomen. Het geeft uzelf een veel scherper zicht én maakt uw bril veel mooier voor de mensen rondom u. Afhankelijk van de soort of kwaliteit van de ontspiegeling bestaat deze uit 5 tot 18 ! verschillende opgedampte lagen. Een ontspiegeling is een deel van het productieproces van uw brilglazen en kan dus niet meer nadien worden aangebracht.

NADELEN VAN EEN NIET-ONTSPIEGELD BRILGLAS.

Licht dat langs achter op het brilglas valt wordt weerspiegeld in de ogen van de brildrager. De brildrager ziet dan vervelende weerspiegelde beelden of ondervindt een gevoel van waas van objecten die zich achter hem bevinden. Licht dat het brilglas langs voren bereikt wordt onderworpen aan meervoudige reflectie's in het inwendige van het brilglas. Bij het verlaten van het brilglas, dringt het binnen IN het oog en wordt het ervaren als nevel.

De 6 voordelen van de BETERE ONTSPIEGELINGEN


Reflecties treden ook op aan het oppervlak van het hoornvlies van het oog, waarna deze gereflecteerd door het brilglas in het oog en er waargenomen worden als wazige afbeeldingen. De drager ziet dus in feite een (wazig) spiegelbeeld van zijn eigen oog.
Al deze weerspiegelde beelden en nevel komen nog eens bovenop de directe afbeelding. Ze verminderen het contrast en kunnen zelfs de informatie-inhoud van het waargenomen beeld vervalsen zodat we dingen kunnen zien die er niet zijn. Zij zijn dan ook bijzonder vervelend en soms zelfs gevaarlijk wanneer de brildrager 's nachts of op een nat wegdek met de auto rijdt.

Reflectie's zichtbaar voor de brildrager - corneale reflectie's zichtbaar voor de brildrager - Reflectie's zichtbaar voor iedereen die naar de brildrager kijkt.

niet-ontspiegeld brilglas 1 niet-ontspiegeld brilglas 2 niet-ontspiegeld brilglas 3

Reflecties die van het brilglas verwijderd in een voorwaartse richting gaan, worden niet waargenomen door de brildrager zelf. Ze voorkomen echter wel dat iemand die naar de brildrager kijkt zijn ogen duidelijk kan zien.

Alle reflecties die op een brilglas zonder ontspiegeling invallen resulteren dus in een vermindering van de lichttransmissie.

ONTSPIEGELDE BRILGLAZEN
carl_zeiss_ontspiegelde brilglazen 1a carl_zeiss_ontspiegelde brilglazen 1b

Brillenglazen zijn er in vele uitvoeringen. Sinds kort is er Crizal Forte van Essilor. Een revolutionair brillenglas coating met een ijzersterk draagcomfort! Deze glazen zijn uniek in hun soort. Ze leveren een maximale optische prestatie en voldoen aan de voor u belangrijkste eisen: mooi dun, vuil- vet en waterafstotend, anti-statisch en twee keer zo hard als standaard ontspiegelde glazen.

productie ontspiegelde brilglazen 1 voordelen ontspiegelingen productie ontspiegelde brilglazen 2

Crizal Forte,
Crizal Forte en Crizal Sun hebben een coating van achttien nanolaagjes, negen aan beide kanten van

onderdelen en lagen ontspiegelde glazen
het glas. Crizal Sun heeft daardoor de laagst mogelijke restreflectie en kan gezien worden als het ultieme zonneglas. Geen wonder dat er, verspreid over meer dan honderd landen, elke tien seconden een glas van Essilor wordt verkocht. Alleen in Japan zijn we nog geen marktleider, maar het kan toch niet lang meer duren voor ze tot inzicht komen in het land van de rijzende zon!

De Crizal Forte ontspiegeling is de meest geavanceerde anti-reflecterende (AR) brilglascoating voor kunststofglazen op de markt, die het beste, duurzaamste en helderste zicht geeft. Crizal Forte is een een product van Nanotechnologie en bestaat uit een set van 18 ultradunne laagjes die afgezet zijn op het oppervlak van het brilglas. Elke laag speelt een rol in de algemene kwaliteit en eigenschappen van het glas.

Een brilglas behandeld met een Crizal Forte ontspiegeling biedt ongeëvenaarde prestaties tegen de 5 vijanden van een helder zicht:

-
Vermindering van schitteringen: de reflectie vermindert tot 30% in vergelijking met standaard anti-reflecterende brilglazen, 99% van de lichtstralen raken met succes door het glas én slechts één procent wordt gereflecteerd, resulterend in bijna perfecte transparantie.

-
Waterafstotend: dankzij Crizal Forte's High Density Surface ™ proces, dragers te bevestigen is het de schoonste en gemakkelijkste om de lens schoon op de markt.

-
Krasbestendigheid: Essilor’s kunststofglazen met Crizal Forte zijn even goed bestand tegen krassen als gewone glazen met een anti-reflecterende coating.

-
Antistatisch: Met Crizal Forte behandelde kunststofglazen weerstaan stof tot zeven keer beter dan gewone brilglazen.
voordelen ontspiegelde brilglazen 1
- Ongeëvenaard waterafstotend: Waterdruppels glijden van Crizal Forte brilglazen erg gemakkelijk af. De Slide FX ™ technologie maakt Crizal Forte tot tweemaal zo waterafstotend als elk ander brilglas.Crizal Alizé+,
Voor de comfort zoeker, geobsedeerd met een onberispelijk brilglas.
Crizal Alize + combineert een uitstekend onderhoudsgemak met superieure stof afwering om dat de glazen anti-statisch zijn dankzij de nieuwe i-Technology ™, en dit met behoud van vermindering van reflecties en een excellente krasbestendigheid.

Uit marktonderzoek blijkt, dat brildragers kijkcomfort, krasbestendigheid, onderhoudsgemak en antistatische eigenschappen de belangrijkste eigenschappen van een brillenglas vinden. Daarom heeft Essilor een nieuwe, geavanceerde coating voor brillenglazen op de markt gebracht, Crizal Forte. In diverse laboratoriumonderzoeken en consumententests, scoort Crizal Forte op al deze punten beter dan de topmodellen van andere merken. Dankzij de hoge AR-efficiency met een lage kleurintensiteit worden reflecties tot wel dertig procent gereduceerd. Hierdoor verbetert niet alleen het kijkcomfort, maar zijn ook de ogen van de brildrager beter zichtbaar.

voordelen ontspiegelde brilglazen 1

En door toepassing van een nieuwe technologie, SR Booster, wordt de hardheid van de ontspiegeling enorm verbeterd. Crizal Forte is net zo hard als mineraal glas en twee keer zo krasbestendig als Crizal Alizé. Ook na bekrassing met een Bayer ISTM blijft Crizal Forte in de beleving van de consument het helderste glas. Door nieuwe technologieën als het HSD Process™ en de i-Technology™ heeft Crizal Forte veruit de beste waterafstotende en antistatische eigenschappen, waardoor het glas stofvrij blijft en vuilafstotend is. De glazen zijn hierdoor ook veel gemakkelijker schoon te maken.
Naast Crizal Forte introduceert Essilor in het voorjaar ook Crizal Sun, een speciale coating voor zonneglazen. Deze coating heeft, als enige in de markt, onder andere extra UV-bescherming.

Crizal Forte

Gewone ontspiegeling << >> Essilor’s CRIZAL Sapphire + UV ontspiegeling


ontspiegelingen kunnen natuurlijk perfect gecombineerd worden en zijn zelfs aan te raden met:
-
Transitions verkleurende glazen

-
Polariserende zonneglazen (crizal sun Backside ontspiegeling)

-
Varilux progressieve / multifocale brilglazen

-
computerbrillen

-
Drivewear glazen (crizal sun Backside ontspiegeling)

-
anti-fatigue glazen

- NIEUW !!!!
OPTIFOG GLAZEN, brilglazen die NIET MEER AANDAMPEN vraag een demonstratie in de winkel


Crizla Forte-Crizal alize ontspiegelde brilglazen 1

Crizal_forte_ontspiegelde brilglazen ontspiegelde brilglazen 3

ontspiegelde brilglazen in het verkeer vergelijking gewone en ontspiegelde glazen storende schittering op brilglazen2

samenstelling ontspiegelde glazen tabel voordelen ontspiegelde brilglazen

zie ook:
http://www.crizal.be

http://www.crizal.com/Sluit

Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologieën om de functionaliteit te bevorderen en informatie te verzamelen. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. meer info over onze privacy en technologiën vindt u hierTEVREDEN?
U bent zó tevreden over onze service en advies dat u het graag aan anderen laat weten? Dan doet u ons een enorm plezier door een review of recensie achter te laten op GOOGLE+ of FACEBOOK.CONTACT
MAIL: ObscureMyEmail5 (vergeet niet het ONDERWERP van uw mail te vermelden zodat uw mail sneller bij de juiste personen terecht komt)
Markt 60 - 9240 Zele - België - TEL: 052 44 46 07
OPENINGSUREN - OPTIEK
DINSDAG tot VRIJDAG: 09:00 tot 12:00 en 13:30 tot 18:00u
ZATERDAG: 09:00 tot 12:00 en 13:30 tot 17:00u

gesloten op zondag, maandag & feestdagen


OPENINGSUREN - HOORCENTRUM Lapperre
WOENSDAG: op afspraak
VRIJDAG:
op afspraak
ZATERDAG:
op afspraak
Volg ons op
FACEBOOK en op INSTAGRAM !

Er valt héél wat te ontdekken ….

Facebook

Instagram

Pinterest

Twitter

YoutubeONZE MEEST BEZOCHTE PAGINA'S
Slider play pause