Zonneglazen: de soorten, kwaliteiten, filters, kleuren, voordelen enz...

ZOMERVAKANTIE 2022

De zaak is dit jaar gesloten van zaterdag 16 juli t.e.m. 1 augustus.
DINSDAG 2 augustus ZIJN WIJ TERUG OPEN.

OPGELET: er is een NIEUW CIRCULATIEPLAN in Zele. Heel wat straten zijn afgesloten, eenrichting geworden en /of van rijrichting veranderd. Je kan de markt ook niet meer overrijden. Waze is al volledig up-to-date, dus bij twijfel best Waze gebruiken. De standaard navigatie systemen in de auto zijn nog nergens bijgewerkt

Zele kaart circulatieplan 2022
- Bekijk zeker ook eens onze ACTIE's PAGINA met KORTINGEN TOT 50% op een selectie zonnebrillen in voorraad, glazen, zonneglazen op sterkte enz…
-
PUBLIBON & andere actie's niet geldig op sportbrillen, Evil eye en Serengeti

Crizal Sun UV zonneglazen E-SPF essilor 2013-b

Crizal Sun UV zonneglazen E-SPF essilor 2013-a

crizal zonneglazen, een must voor uw ogen.

Voor uw huid gebruikt u een zonnebrandcrème, maar ook uw ogen hebben bescherming nodig tegen UV-straling. Want UV-straling kan ernstige oog- aandoeningen en veroudering van uw ogen veroorzaken, zelfs als de zon niet schijnt.

Crizal UV in uw zonnebril biedt de beste bescherming tegen schadelijke UV-straling. De brillenglazen hebben de hoogste Eye-Sun Protection Factor (E-SPF) en zijn er voor zowel heldere als gekleurde brillenglazen. Uw ogen en de gevoelige huid daaromheen zijn dan optimaal beschermd.
Daarnaast beschermen Crizal UV glazen ook tegen hinderlijke reflecties, vuil, vet, krassen, stof en waterdruppels. Zo heeft u altijd optimaal zicht.

Kom bij ons langs, wij adviseren u graag over de juiste E-SPF bescherming voor uw ogen.

Zonnebrilglazen bestaan in oneindig veel kleuren en uitvoeringen, al dan niet photochromatisch en zelfs polariserend. Het belangrijkste is echter de bescherming die ze bieden aan uw ogen, tot bijna 100% van de UV stralen tegenhouden en filteren. Dit kan alleen gegarandeerd worden met een topkwaliteit zonneglas, eventueel gecombineerd met een backside ontspiegeling (ontspiegeling langs de achter zijde van het glas, speciaal ontwikkeld voor zonnebrilglazen)

  • JAARLIJKSE LENTE - ZOMER ACTIE: ZONNEGLAZEN OP STERKTE tot 50% KORTING, meer info op de ACTIES pagina !
Een goede bescherming voor je ogen dankzij Crizal zonneglazen!

Ideaal voor uw zonneglazen of zonnebril op sterkte.Crizal Sun UV zonneglazen E-SPF essilor 2013-c
kies de kleur die u prettig vindt
Voor uw bril of zonnebril op sterkte heeft u de keuze uit verschillende tinten Crizal UV glas. Voor extra bescherming tegen weerspiegelingen op de weg of op het water kiest u voor Crizal UV Xperio.
Met de mooie lente- en zomerdagen in het vooruitzicht wil iedereen zo snel mogelijk genieten van de weldoende zon! Intussen is het algemeen bekend dat zonnestralen schadelijk zijn voor de huid. Maar beseffen we ook voldoende dat zonlicht even schadelijk kan zijn voor onze ogen?
crizal sun essilor
Bij langdurige blootstelling aan de zon zonder bescherming, kunnen de schadelijke UV-stralen belangrijke en blijvende schade aanbrengen aan onze ogen. Een goede zonnebril voorzien van zonneglazen die UV-straling filteren is noodzakelijk om de schadelijke gevolgen voor de ooglens, het hoorn- en netvlies te voorkomen! Bij Optiek Van der Linden vindt u een breed assortiment aan Crizal zonneglazen die elk zo’n bescherming bieden en nog zoveel meer.

De zon: bron van energie maar ook van mogelijk blijvende oogletsels. De zon is de belangrijkste energiebron op aarde. Het zichtbare deel van zonlicht is het minst schadelijk voor onze ogen.
Het onzichtbare licht daarentegen kan wel schadelijk worden als we er zonder bescherming langdurig aan worden blootgesteld. Ons oog kan
zonneglazen op sterkte 1
namelijk al deze schadelijke stralen niet tegenhouden.

In de volle zon kunnen we onze ogen bijna niet openhouden. We knijpen ze automatisch dicht om onze ogen tegen het felle licht te beschermen. Maar dit is onvoldoende bescherming. Daarom ervaren we veel voorkomende ongemakken als tranende, brandende ogen en zelfs hoofdpijn na een dagje zonnebaden in fel zonlicht zonder goede bescherming van de ogen!

Duurzame onbeschermde blootstelling aan intense UV-stralen verzwakt de ogen en brengt soms onherstelbare schade toe. Behalve een versnelde veroudering van de ogen ontstaan er blijvende oogletsels. Een bekende voorbeeld hiervan is cataract: dit kan 5 tot 10 jaar vroeger optreden dan normaal..

Crizal zonneglazen: de beste bescherming voor uw ogen tegen de schadelijke stralen van de zon.
ESPF_50 crizal zonneglazen
Het is ontegensprekelijk dat een goede zonnebril essentieel is voor de bescherming van onze ogen tegen de schadelijke zonnestralen. Het dragen van een zonnebril is niet alleen belangrijk wanneer de zon volop schijnt, maar ook tijdens bewolkte dagen, want dan kan zowat 50% van de UV-stralen nog door het wolkendek onze ogen bereiken.

De beste bescherming voor de ogen is een zonnebril met UV-filter die het merendeel van de UV-stralen tegenhoudt. Een goede zonnebril moet 99% tot 100% van de UV-stralen filteren. De werkelijke UV-filtering komt tot stand door een uitgekiende combinatie van brillenglasmateriaal, de daarin aangebrachte filters en de coating.

Crizal zonneglazen hebben een zeer hoge E-SPF (Eye Sun Protection Factor) en garanderen optimale bescherming van de ogen tegen de zon. Ze filteren alle schadelijke UV-stralen en zijn vervaardigd uit hoogwaardig lichtgewicht kunststof materiaal. Ze zijn voorzien van een ontspiegelde coating die de hinderlijke reflecties van de zon op de achterkant van het brillenglas wegneemt. Crizal glazen nemen deze hinderlijke en verblindende reflecties voor ruim 99% weg. Zelfs in het felste zonlicht blijft u alles helder en natuurlijk zien, waardoor u nog meer en nog veiliger van de zon kunt genieten. Bovendien zijn de glazen aan allebei de zijden voorzien van een kraswerende clean coat. Dankzij deze laag bieden Crizal glazen een optimale bescherming tegen vet-, vuil, krassen, stof en water.


banner essilor crizal zonneglazen 2
Ook ruime keuze in Varilux zonneglazen

Crizal-Sun-schema_NLVL

Optiek Van der Linden beschikt over een breed assortiment aan Varilux zonneglazen van Essilor, op sterkte beschikbaar. Hij biedt bovendien op de zonneglazen Transitions VI aan. In de zon buitenshuis worden ze zonnebrildonker en verminderen ze schitteringen, afhankelijk van de hoeveelheid aanwezige UV-stralen. Verder zijn er tal van uitvoeringen, specifiek geschikt voor bijvoorbeeld vakantie, in het verkeer, tijdens het sporten en op het water. Nog een merk van Essilor is ‘Xperio’, een gepolariseerd zonneglas dat de hinderlijke schittering wegneemt van gladde reflecterende vlakken zoals water of een glad wegdek.

Kom voor deskundig advies en een uitgebreid assortiment zonneglazen naar Optiek Van der Linden. Wij helpen u graag bij de aankoop van uw unifocale, polariserende of Varilux zonnebril op sterkte. Optiek Van der Linden heeft niet alleen kennis van de nieuwste producten en technologieën, maar hij heeft ook de modernste technieken en meetapparatuur tot zijn beschikking, waardoor wij maatwerk kunnen leveren.

banner essilor crizal zonneglazen
Voor wie op zoek is naar een volledige bescherming in de zon.
Crizal Sun is het enige antireflecterende glas dat speciaal ontworpen is voor zonnebrillen en het biedt een ongekende bescherming voor uw ogen en de glazen.
 
Oogbescherming:
De meeste zonneglazen beschermen uw ogen alleen tegen de UV-stralen die op de voorkant van uw glazen vallen. Enkel Crizal Sun biedt een extra bescherming door ook de UV-stralen tegen te houden en het zichtbare licht dat door de achterkant van uw glazen weerkaatst wordt weg te nemen. In vergelijking met gewone glazen biedt Crizal Sun u:
    - 4 keer minder UV-stralen die door de achterkant van uw glazen worden weerspiegeld in uw ogen.
    - 40%* meer kijkcomfort omdat er geen weerspiegelingen zijn.
 
Bescherming van uw glazen:
Heeft u gemerkt hoezeer uw zicht verstoord wordt door vingerafdrukken op uw zonnebril?
 
Met Crizal Sun zijn uw glazen 2 keer meer bestand tegen vuil dan standaard zonneglazen en ze laten zich 2 keer zo makkelijk reinigen*.
Crizal Sun-glazen zijn ook beschermd tegen krassen.
Voor een perfect zicht in de zon raden we aan om Crizal Sun te combineren met polariserende  Xperio®-glazen.ESSILOR ZONNEGLAZEN:
essilor crizal sun zonneglazen
Essilor, wereldmarktleider in oogoptische producten, heeft de Eye-Sun Protection Factor (E-SPF) ontwikkeld.
Met behulp van dit systeem is het voor de consument direct duidelijk hoeveel bescherming brillenglazen bieden tegen schadelijke UV-stralen. Veel mensen weten nog niet wat de gevaren van UV-stralen zijn voor de ogen en hoe belangrijk een goede UV-beschermende zonnebril is. Volgens Essilor zijn de huidige aanduidingen op zonnebrillen te onduidelijk en daardoor soms misleidend. De organisatie pleit dan ook voor het algemeen gebruik van de E-SPF waarderingsschaal, om de consument een betrouwbare indicatie te geven van de geboden bescherming van een brillenglas.
De meeste mensen weten wel dat UV-straling schadelijk is voor de huid en gebruiken daarom zonnebrandcrème. Het is echter minder vanzelfsprekend om je ogen te beschermen. Uit het Healthy Sight Survey 2010 van Transitions Optical, een dochterbedrijf van Essilor, blijkt dat slechts 1 op de 2 consumenten een zonnebril draagt en dat maar 10% van de consumenten weet dat UV-straling kan leiden tot oogschade of verminderd zicht. En dat terwijl 1 op de 5 gevallen van staar direct het gevolg zou zijn van blootstelling aan UV. Alex Versteeg, commercieel directeur van Essilor Benelux: “Wij als producent hebben, samen met opticiens, optometristen en oogartsen, de taak om mensen erop te wijzen hoe belangrijk het is om de ogen te beschermen tegen schadelijke UV-straling. En niet alleen de ogen, want UV-straling is ook slecht voor de huid rondom de ogen. Bij het aanschaffen van een (zonne)bril moet de consument direct kunnen zien welke beschermingsfactor deze biedt. Een eenvoudige schaal, vergelijkbaar met het systeem voor zonnebrandcrème, biedt deze duidelijkheid.”

Bescherming aan de voor- en achterzijde van het brillenglas Veel zonnebrillen hebben al een sticker met daarop een percentage, bijvoorbeeld ‘100% UV-filter’. “Maar deze glazen bieden volgens onze schaal helemaal geen complete bescherming”, zegt Versteeg. Vooraanstaand Amerikaanse optometrist Karl Citek van de Pacific University College of Optometry in Oregon (VS) onderzocht dat tot 50% van het schadelijke zonlicht dat de ogen bereikt, via de achterkant van het zonneglas komt. “De meeste glazen beschermen hier niet tegen, en dat is wat de huidige informatievoorziening zo onduidelijk en soms zelfs misleidend maakt.”

E-SPF
De E-SPF schaal varieert van factor 2 voor standaard (heldere) brillenglazen zonder bescherming tot 50+ voor getinte zonneglazen met Crizal Sun UV, die zowel aan de voorkant als achterkant van het glas UV-stralen tegengaan. “Als alle brillenglazen standaard een onafhankelijke E-SPF-waardering zouden krijgen, wordt het de consument makkelijker gemaakt om een afweging te maken tussen een lagere of hogere factor. Wij zien het als een belangrijke taak, de consumenten duidelijk voor te lichten over de gevaren van UV-straling voor de ogen en de oplossingen die daarvoor zijn”, aldus Versteeg


meer info over:
Polariserende zonneglazen: polariserend
Transitions verkleurende zonneglazen: Transitions brilglazen
Speciale glazen voor in de auto: drivewear
Progressieve zonneglazen: varilux


Sluit

Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologieën om de functionaliteit te bevorderen en informatie te verzamelen. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. meer info over onze privacy en technologiën vindt u hierTEVREDEN?
U bent zó tevreden over onze service en advies dat u het graag aan anderen laat weten? Dan doet u ons een enorm plezier door een review of recensie achter te laten op GOOGLE+ of FACEBOOK.CONTACT
MAIL: ObscureMyEmail5 (vergeet niet het ONDERWERP van uw mail te vermelden zodat uw mail sneller bij de juiste personen terecht komt)
Markt 60 - 9240 Zele - België - TEL: 052 44 46 07
OPENINGSUREN - OPTIEK
DINSDAG tot VRIJDAG: 09:00 tot 12:00 en 13:30 tot 18:00u
ZATERDAG: 09:00 tot 12:00 en 13:30 tot 17:00u

gesloten op zondag, maandag & feestdagen


OPENINGSUREN - HOORCENTRUM Lapperre
WOENSDAG: op afspraak
VRIJDAG:
op afspraak
ZATERDAG:
op afspraak
Volg ons op
FACEBOOK en op INSTAGRAM !

Er valt héél wat te ontdekken ….

Facebook

Instagram

Pinterest

Twitter

YoutubeONZE MEEST BEZOCHTE PAGINA'S
Slider play pause