Oogtest zonder afspraak | Brilvoorschrift | Contactlenzen

Zichtmeting of oogtest
ZONDER AFSPRAAK

Heb ik een BRILVOORSCHRIFT nodig van de oogarts om een bril of contactlenzen aan te kopen, of heb ik een BRILVOORSCHRIFT nodig om terugbetaling te krijgen van het ziekenfonds?

Eigenlijk al jaren niet meer. Geen enkel ziekenfonds vraagt nog een BRILVOORSCHRIFT om terugbetaling te geven op uw bril en/of contactlenzen. De refractiemetingen bij ons worden evengoed aavaard voor de terugbetaling.
Enkel voor wie in aanmerking komt voor terugbetaling via het RIZIV wordt nog een
BRILVOORSCHRIFT of CONTACTLENSVOORSCHRIFT gevraagd. Maar dit is in slechts 1 op ± 75 bril-of contactlensdragers het geval. (bijvoobeeld méér dan +8,25 of -8,25 Dpt, boven de 65 jaar en multifocaal met meer dan +4,25 of -4,25, in het geval van een anisometropie, enz). Indien u in aanmerking komt voor terugbetaling via het RIZIV zullen wij u bij de zichtmeting natuurlijk ALTIJD melden dat het interressant is om een VOORSCHRIFT binnen te brengen bij ons om de terugbetaling van het RIZIV te regelen.
Het is altijd leuk als je iemand kan zeggen dat hij ipv €40 bijvoorbeeld €200 kan terugbetaald krijgen op zijn brillenglazen of contactlenzen.
Maar uw hebt dus géén brilvoorschrift meer nodig voor een bril of contactlenzen. Die metingen doen wij allemaal zelf.
Wist u trouwens dat de correctie voor uw bril en contactlenzen zelden hetzelfde zijn? De meeste mensen hebben voor hun bril en contactlenzen inderdaad een verschillende sterkte.


Het belang van een regelmatige grondige oogcontrole en zichtmeting.

Een nauwkeurige en verantwoorde aanpassing van BRILLENGLAZEN en CONTACTLENZEN gaan hand in hand met de modernste hulpmiddelen, toestellen en technieken.

De ZICHTMETING of de oogtest voor BRIL of CONTACTLENZEN gebeurt bij ons op dezelfde professionele manier, met dezelfde apparatuur en met hetzelfde resultaat als bij de
OOGARTS, aangezien een refractie afwijking géén ziekte maar eigenlijk een brekingsfout is in uw oog, Fysica dus voor de kenenrs. Bij uw OOGARTS worden natuurlijk nog extra tests en metingen gedaan om de GEZONDHEID van uw oog te controleren.

Autorefractie, subjectieve refractie enz behoren tot de standaard metingen, absoluut noodzakelijk om te kunnen constateren wat juist uw probleem is, én om u de meest geschikte oplossing voor dat probleem te kunnen aanbieden. Hetzij een unifocale bril, multifocale (progressieve) bril, leesbril, gewone contactlenzen, TORISCHE contactlenzen, MULTIFOCALE of DUBBELZICHT contactlenzen óf u DOORVERWIJZEN naar een specialist, orthoptist of
OOGARTS.
Biomicroscoop-spleetlamp-oogonderzoek_oogarts_zichtmeting_oogtest_img_2294

Voor CONTACTLENZEN moeten er natuurlijk nog extra metingen gedaan worden én moeten uw ogen eerst altijd minutieus gecontroleerd worden (met onze BIOMICROSCOOP of SPLEETLAMP die de kleinste details van uw oog 10-tallen keren vergroot), omdat contactlenzen rechtstreeks op uw oog zitten. Er wordt , zonder uw oog aan te raken, een KERATOMETRIE gedaan op 1000-den punten om de exacte KROMMING van uw hoornvlies te bepalen, de DIAMETER van uw cornea wordt gemeten, PUPIL diameter en reflex, enz…
Een eenvoudige COMPUTERTEST kan dus NOOIT de juiste correctie van uw brillenglazen of contactlenzen bepalen.Voor uw beste zicht en de gezondheid van uw ogen.
Vóór de standaard zichtmeting en oogonderzoek, het OPTOMETRISCH OOGONDERZOEK, zullen wij u wat vragen stellen over uw gezondheid, uw familiegeschiedenis, eventuele oogproblemen en over uw werk en levensstijl, waarna testen worden gedaan zoals Subjectieve refractie, autorefractie, keratometrie enz... Met deze uitgebreide testen kunnen wij u de perfecte brilglazen garanderen. Een routine-oogonderzoek en zichtmeting verzekert u van een perfect en natuurlijk zicht, maar vervangt natuurlijk niet de periodieke gezondheidscontrole bij de oogarts.Wat KOST een professionele zichtmeting bij ons?
Wegens misbruik zien wij ons verplicht om een oogtest / zichtmeting aan te rekenen. Bij aankoop van een bril of zonnebril krijgt u deze echter terugbetaald in de vorm van een korting voor hetzelfde bedrag. Als klant bij ons kost deze service u dus eigenlijk nog altijd niets.Constateren wijzelf bij onze controle bij ons iets dat niet tot een normaal patroon behoort, óf bij de minste twijfel, zullen wij u ALTIJD direct doorsturen om een OOGONDERZOEK te laten uitvoeren door een OOGARTS. De zichtmeting bij ons vervangt dus nooit het oogonderzoek bij de oogarts waar een totale screening op oogziektes gebeurt.


Stacks Image 33986
Stacks Image 33994


Sluit

Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologieën om de functionaliteit te bevorderen en informatie te verzamelen. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. meer info over onze privacy en technologiën vindt u hierTEVREDEN?
U bent zó tevreden over onze service en advies dat u het graag aan anderen laat weten? Dan doet u ons een enorm plezier door een review of recensie achter te laten op GOOGLE+ of FACEBOOK.CONTACT
MAIL: ObscureMyEmail5 (vergeet niet het ONDERWERP van uw mail te vermelden zodat uw mail sneller bij de juiste personen terecht komt)
Markt 60 - 9240 Zele - België - TEL: 052 44 46 07
OPENINGSUREN - OPTIEK
DINSDAG tot VRIJDAG: 09:00 tot 12:00 en 13:30 tot 18:00u
ZATERDAG: 09:00 tot 12:00 en 13:30 tot 17:00u

gesloten op zondag, maandag & feestdagen


OPENINGSUREN - HOORCENTRUM Lapperre
WOENSDAG: op afspraak
VRIJDAG:
op afspraak
ZATERDAG:
op afspraak
Volg ons op
FACEBOOK en op INSTAGRAM !

Er valt héél wat te ontdekken ….

Facebook

Instagram

Pinterest

Twitter

YoutubeONZE MEEST BEZOCHTE PAGINA'S
Slider play pause