Hoorcentrum ZELE: getuigenis en ervaringen van hoorapparaat dragers
- Bekijk zeker ook eens onze ACTIE's pagina met KORTINGEN TOT 50% op een selectie zonnebrillen in voorraad, glazen, zonneglazen op sterkte enz…
-
PUBLIBON & andere actie's niet geldig op sportbrillen, Evil eye en Serengeti
onzichtbaar hoorapparaat Virto B-titanium Lyric hoorapparaat

Persoonlijke ervaringen met hoorapparaten, voordelen van verschillende toestellen enz...: de drager vertelt.

Hoorapparaatgebruikers aan het woord:

GETUIGENIS LUCIAN GILLAIN
“ Het is geweldig om weer alle geluiden uit de natuur te horen”

Lucien Gillain uit Waals-Brabant kampt al jaren met een gehoorprobleem vooraleer hij besloot wat te ondernemen. Hij testte Audéo PCA en getuigt over zijn ervaringen.
Lucien Gillain hoorapparaten Zele lapperre hoorcentrum


Sinds wanneer bent u zich bewust dat u gehoorproblemen had?
Tijdens mijn militaire dienst in 1968 heb ik een ongeluk gehad. Na een hele middag schietoefening met een mitrailleur stelde ik ’s avonds vast dat ik niet meer hoorde. Sindsdien kamp ik met een gehoorprobleem aan één oor, waarmee ik in de loop van de jaren heb mee leren leven.

Waarom heb u beslist om PCA’s uit te testen?
Door mijn gehoorprobleem riskeerde ik geïsoleerd te raken. In een vergadering verstond ik bijvoorbeeld niet wat de anderen zegden en het was enorm vermoeiend om me te concentreren om toch zo veel mogelijk te verstaan. Als je zoveel hinder ondervindt om gewoon dingen te verstaan, heb je de neiging om je af te zonderen. Nu, met mijn PCA, neem ik veel gemakkelijker deel aan gesprekken en ben ik veel minder vermoeid. Ik vraag mensen ook minder om te herhalen, iets wat ik voordien reflexmatig deed. Uw uitnodiging om PCA’s te testen was voor mij de aanleiding om een oplossing voor mijn probleem te vinden. Ik heb al geruime tijd een gehoorprobleem en zonder deze uitnodiging zou ik de stap niet gezet hebben. Het positieve eraan vond ik dat ik mijn ervaringen kon delen met andere lezers die misschien ook twijfelen om een PCA of hoortoestel uit te proberen.

Bent u tevreden van uw PCA systeem?
Ik draag het van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. Hij verschaft me vooral een heel verfijnd luistercomfort. Een voorbeeldje: Op vakantie in Frankrijk bezochten we een klein dorpje, met een fonteintje op het marktpleintje. Op 50 meter afstand kon ik het geklater van de fontein horen! Voor mij was dat heel opmerkelijk. Ik heb toen mijn PCA uitgenomen om te vergelijken: ik hoorde niks meer. Voor mij gaf dit geluid extra kleur en reliëf aan deze plaats, het horen van die fontein was echt een revelatie. Dit heeft mij echt overtuigd van de waarde van mijn PCA. Ook als ik ga fietsen, hoor ik nu terug het geruis van de bomen, het getsjilp van de vogels, het zachte gekabbel van beekjes. Het is echt fantastisch om al die geluiden in de natuur weer te horen, ze geven zoveel kleur aan het leven en ik wil ze niet meer missen.

Hoe reageert jouw omgeving als ze zien dat je een PCA draagt?
Op mijn werk heeft het heel lang geduurd voor iemand het zag. Ze merkten wel dat er iets veranderd was, maar wisten niet wat. Vaak vertel en toon ik het zelf, want ik vind het belangrijk dat mensen weten welke technologische innovaties er vandaag bestaan om beter te horen en te verstaan.


GETUIGENIS RUDY VAN MEERBEECK
“Investeer in je gehoor, want je haalt er echt alle voordeel uit”

Na jarenlang de nadelen van gehoorverlies te hebben ondergaan, besliste Rudy Van Meerbeeck er komaf mee te maken. Hij schreef zich in voor het Lapperre hooronderzoek en testte PCA’s. Hierbij zijn verhaal.
Rudy Van Meerbeeck hoorapparaten Zele lapperre hoorcentrum


Ik kamp al geruime tijd met een verminderd gehoor. Al een vijftal jaar vraag ik mijn vrouw keer op keer om te herhalen, zet ik het volume luider of draag ik een koptelefoon wanneer ik naar TV kijk en heb ik verstaproblemen. Toen Lapperre in de krant een oproep deed naar kandidaten om PCA’s te testen, besefte ik dat dit een unieke kans was om iets aan mijn gehoor te doen. Die kans heb ik met beide handen gegrepen en ik heb me onmiddellijk ingeschreven. Van die beslissing heb ik nog niet de minste spijt.

Wat vindt u van uw PCA’s?
Ik ben er heel tevreden mee. Ze zijn heel efficiënt, aangenaam en opvallend discreet om te dragen. Zij die niet weten dat ik PCA’s draag, merken het bijna nooit. Tenzij ik het hen zeg natuurlijk. Met mijn hoorassistentjes krijgt mijn leven een andere dimensie: nu begrijp ik bijvoorbeeld mijn vrouw, die vroeger tijdens bepaalde huishoudelijke werkjes vroeg of ik iets zachter met de borden en het bestek kon omspringen. Ik ben heel blij dat ik aan dit PCA onderzoek heb deelgenomen.

In welke situatie brengen uw PCA’s u een echte toegevoegde waarde?
Vooraleer ik PCA’s had, had ik echt problemen om op restaurant of in een vergadering iedereen duidelijk te verstaan. Op dit vlak merk ik echt een duidelijke verbetering. Ook in de auto versta ik nu eindelijk de personen op de achterbank, wat vroeger niet het geval was. Of in de tuin, daar hoor ik nu plots weer de vogels tsjilpen. Ook als voetganger in het verkeer voel ik me veiliger: ik hoor een naderende auto en kan daar sneller op reageren.

Hebt u nog goede raad voor andere personen een gehoorprobleem?
Investeer maximaal in je gehoor en liefst zo vroeg mogelijk zodat het ongemak van slecht horen geëlimineerd wordt. PCA’s geven je zoveel meer levenskwaliteit en het zou echt jammer zijn om daar niet van te profiteren.


GETUIGENIS XAVIER VAN MEIRHAEGHE
"Eindelijk hoor ik weer de subtiliteiten, die het leven zo mooi maken”
Xavier Van Meirhaeghe hoorapparaten Zele lapperre hoorcentrum


De 65-jarige Xavier Van Meirhaeghe uit Limal had reeds een veertigtal jaar gehoorverlies vooraleer hij het heft zelf in handen nam en PCA’s uitprobeerde. Achteraf gezien een heel goede beslissing.

Ik heb al geruime tijd een gehoorprobleem. Tijdens mijn studies architectuur werd ik opgeroepen om mijn legerdienst te doen, maar bij de voorafgaandelijke hoortest werd echter duidelijk dat ik reeds een gehoorverlies had, waardoor ik het leger achter mij kon laten en mijn studies voortzetten.

Mijn gehoorverlies is me echter parten blijven spelen. Bijvoorbeeld in een gesprek of wanneer iemand me een vraag stelde, merkte ik dat ik bepaalde subtiliteiten in woorden en klanken verloor. Ik ging een oorarts opzoeken en blijkbaar bevond mijn gehoorverlies zich op de grens van een efficiënt gehoor. Het feit dat ik niet meer perfect hoorde, aanvaardde ik niet gemakkelijk – als je niet goed hoort, voel je je toch al wat ouder.

Toen er in de krant een aankondiging van het Lapperre hooronderzoek stond, waarbij je de nieuwe PCA’s kon testen, spoorde mijn echtgenote me aan om eraan deel te nemen. Zo kwam ik bij Lapperre terecht en vond ik de oplossing voor mij gehoorprobleem.

Mijn PCA’s assisteren mijn gehoor dag in dag uit. Ik draag ze de hele dag en ze maken mijn leven echt aangenamer. Als ik voordien naar klassieke muziek luisterde, hoorde iedereen in huis die, behalve ik. Zeker bij vioolmuziek miste ik veel van die typische zachte tonen, waardoor de melodie een heel stuk minder mooi klonk dan nu. Met mijn PCA’s hoor ik dit alles weer. Soms neem ik ze uit om het verschil te horen en dan besef ik hoeveel ze mijn gehoor verbeteren. Ik hoor zoveel geluiden die ik vroeger niet hoorde. Natuurlijk vergt dat in het begin wat aanpassing, maar eens die fase voorbij, is het echt een plezier om weer te horen wat er in de wereld omgaat.

Weinig mensen rondom me hebben al gezien dat ik PCA’s draag, je ziet ze gewoonweg niet zitten. Maar ze merken wel een verschil als ik met hen een gesprek voer. Volgens mijn kinderen is het nu veel gemakkelijker om met mij te praten. Ze moeten immers niet meer constant herhalen en da’s een stuk minder vermoeiend en frustrerend – zowel voor hen als voor mij. Met mijn PCA’s heb ik een manier gevonden om opnieuw rustiger te leven. Het is een verbetering voor iedereen.

Wanneer ik nu mensen met een beginnend gehoorverlies ontmoet, moedig ik hen aan in er iets aan te doen. Want waarom zou je dag in dag uit met hinder moeten leven als je die kunt wegwerken? Als je een gehoorprobleem hebt, twijfel dan niet om naar een hoorcentrum of oorspecialist te gaan om er een oplossing voor te vinden.


GETUIGENIS GEORGE HART

"Zonder mijn PCA’s zou ik niet kunnen doen wat ik graag doe"

over hoorapparaten hoorapparaten Zele lapperre hoorcentrum
Georges Hart, 50 jaar en gepassioneerd mountainbiker, is het levende bewijs dat slechthorendheid niet alleen bij ouderen voorkomt en ook niet iets is om je over te schamen. Toen een medisch onderzoek op zijn werk duidelijk maakte dat hij een gehoorstoornis had, had hij er niet de minste moeite mee te aanvaarden dat hij twee PCA’s moest dragen. Waarom koos je niet voor in-het-oor toestellen – die zijn toch veel minder zichtbaar? Georges lacht hartelijk: “Daarover heb ik nooit nagedacht. Ik ben niet iemand die schoonheid voor gemak laat gaan, als je begrijpt wat ik bedoel. De belangrijke dingen in het leven doe je samen met anderen om je heen, op je werk, thuis in je gezin of tijdens sociale ontmoetingen in je vrije tijd. Daar wil ik zeker niets van missen. Met mijn PCA’s versta ik alles veel beter, en is de kwaliteit van het geluid veel sterker.  Zijn er niet velen die ze proberen te verstoppen? Jazeker. Er rust volgens mij nog steeds een taboe op het dragen van hoorsystemen. Veel mensen hebben ook de neiging zich druk te maken om wat anderen van hen denken. Maar daarbij vergeet men eigenlijk hoe belangrijk goed horen eigenlijk wel is. En beseft men niet dat het dikwijls meer opvalt als je niet goed kunt horen dan dat je de PCA’s of hoortoestellen draagt. Zeker met die praktisch onzichtbare minicomputertjes van tegenwoordig. Ik koos resoluut voor modieuze, blauwe toestelletjes, omdat het me niets uitmaakt dat men het ziet, en ik vind deze kleur wel passen bij mijn sportieve persoonlijkheid.
phonak mini hoorapparaat site
Eigenlijk zijn PCA’s net zo “normaal” en nodig als brillen of tandbeugels. De wereld staat niet plotseling stil omdat je een hoorsysteem krijgt, integendeel. Ik ben dankbaar voor wat mijn PCA’s me terug schenken. Zonder PCA’s zou ik het werk niet kunnen doen wat ik doe - en dat geldt ook voor mijn vrije tijd. Ik besefte eigenlijk niet dat ik meer moeite moest doen om gesprekken te volgen. Mijn collega’s merkten onlangs op dat ik veel alerter reageer dan voorheen. Pas nu besef ik dat er vroeger misschien veel ongemerkt aan me voorbijging”. Georges neemt afscheid en zet enkele seconden later zijn parcours verder met krachtige tred.


GETUIGENIS VAN PIERRE CAMERMAN
We schreven onlangs in voor een cursus managementtechnieken en ontmoetten er Pierre Camerman, 55 jaar. Pierre geeft al tientallen jaren dagelijks consult in diverse lokalen van hotels, restaurants of firma’s. De verschillende rumoerige gesprekssituaties vergemakkelijken voor hem de conversatie met zijn cursisten helemaal niet, integendeel.
Heb je je gehoorsproblemen voelen aankomen? “Aanvankelijk had ik moeite om te accepteren dat mijn gehoor verminderd was. Ik ontkende het of vond het gewoon geen prioriteit. Maar uiteindelijk kreeg ook ik problemen bij mijn job. Als consultant moet ik vaak vergaderen, dikwijls gesprekken voeren in rumoerige restaurants en bovendien vaak in andere talen.
over hoorapparaten Zele lapperre hoorcentrum p1.JPG
Door het verlies van de hoge tonen moest ik me extra concentreren om in deze omstandigheden de gesprekken enigszins te kunnen volgen. ’s Avonds was ik doodmoe. Uiteindelijk ben ik naar een audicien in een hoorcentrum gegaan en de test bracht meteen duidelijkheid.

Zie je je hoorapparaten als een voordeel? Ik draag nu sinds een achttal maanden twee hoorapparaten. Aanvankelijk wilde ik er slechts één, maar al vlug werd duidelijk dat horen met één oor voor mij weinig resultaat opleverde. Ik durf gerust te stellen dat ik dit veel vroeger had moeten doen! Nu hoor ik opnieuw de vogeltjes en de krekels in mijn tuin, versta ik opnieuw de hoge stemmetjes van mijn kleinkinderen en kost het volgen van gesprekken in groep veel minder moeite.

Krijg je vaak opmerkingen van je cursisten dat je hoorapparaten draagt? Integendeel, ze merken het haast nooit zelf op. Ik vertel het ze wel, maar dan als voorbeeld in mijn cursussen. Ik koos voor een kleur die perfect bij de kleur van mijn haar past. En weet je wat het opmerkelijke is aan dit hele verhaal? Ik heb al meerdere cursisten en managers van firma’s kunnen overtuigen om ook hoorapparaten te dragen. Het feit dat ik praktisch geen communicatieproblemen meer heb en het feit dat niemand dadelijk merkt dat ik twee hoorapparaten draag, is voor hen voldoende om ook die belangrijke stap te zetten.
Pierre lacht hartelijk: “Ik had nooit geweten dat ik ooit hoorapparaten zou helpen aan de man brengen!”


GETUIGENIS: Buzz Aldrin (astronout)

Buzz Aldrin - astronaut, moon walker and Savia wearer: Natural wisdom captured in technology. Never before have so many benefits been fitted into so little space One system a multitude of world firsts User Experiences Remote Controls, Redefining convenience Savia and SmartLink Hearing as nature intended with both ears
Buzz Aldrin - astronaut, moon walker and Savia wearer
 
Aldrin hoorapparaten Zele lapperre hoorcentrum
'Communication was key when Neil Armstrong and I took our first steps on the moon on July 20, 1969. Today, I rely on Savia to help me navigate through my busy life as author, lecturer, and family man. Understandably, effective communication remains key in my active life - among other things, I love to scuba dive and ski - despite my severe high frequency hearing loss.
Upon discovering Savia, I was delighted. Previous hearing instruments that I tried had amplified all noise and not sounds I specifically wanted to hear such as the words of my friends and family at social gatherings. But Savia gives me just the right amplification in any situation - whether I am in a crowded restaurant, or skiing down a windy mountain.
I was also truly thrilled to find out about the SmartLink SX wireless device. I just love the fact that it makes my Savia compatible with my mobile phone! Being able to communicate on my phone with perfect sound quality is a huge plus!'
'I may not be planning any more trips to the moon, but that doesn't mean I'm prepared to sacrifice rewarding communication down here!'


Alle info ook op http://www.lapperre.be Test ZELF uw gehoor via www.hoorprofiel.be
Lapperre - HOORCENTRUM - Zele
  • de modernste en kleinste HOORAPPARATEN
    Traplift-hoorcentrum-Vanderlinden-Zele-2
  • gratis HOORTEST
  • draag uw hoorapparaten GRATIS OP PROEF
  • DISCRETE AANPASRUIMTE voor hoorapparaten en hoortesten met de modernste apparatuur
  • Ook voor zwemdoppen op maat , anti-lawaaidoppen op maat, geluidsdoppen op maat enz kan u natuurlijk in ons hoorcentrum terecht.
  • accessoires voor SLECHTHORENDEN
  • Keuze uit verschillende type's hoorapparaten in verschillende prijscategoriën, van RIZIV- tarief (ziekenbond apparaat) tot de meest gesofisticeerde PCA & iPCA hoor- of versta- toestellen met bv Bluetooth.

NIEUW: wij plaatsten onlangs een TRAPLIFT naar ons hoorcentrum voor UW comfort

OPENINGSUREN - HOORCENTRUM ZELE bij Optiek Van der Linden:
WOENSDAG: op afspraak
VRIJDAG:
op afspraak
ZATERDAG:
op afspraak


Hoortesten, aanpassing én controle van hoorapparaten, anti lawaaidoppen en zwemdoppen op maat gebeuren door een gediplomeerd Lapperre audicien.
Bel nú voor een AFSPRAAK: 052/44 46 07


Sluit

Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologieën om de functionaliteit te bevorderen en informatie te verzamelen. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. meer info over onze privacy en technologiën vindt u hierTEVREDEN?
U bent zó tevreden over onze service en advies dat u het graag aan anderen laat weten? Dan doet u ons een enorm plezier door een review of recensie achter te laten op GOOGLE+ of FACEBOOK.CONTACT
MAIL: ObscureMyEmail5 (vergeet niet het ONDERWERP van uw mail te vermelden zodat uw mail sneller bij de juiste personen terecht komt)
Markt 60 - 9240 Zele - België - TEL: 052 44 46 07
OPENINGSUREN - OPTIEK
DINSDAG tot VRIJDAG: 09:00 tot 12:00 en 13:30 tot 18:00u
ZATERDAG: 09:00 tot 12:00 en 13:30 tot 17:00u

gesloten op zondag, maandag & feestdagen


OPENINGSUREN - HOORCENTRUM Lapperre
WOENSDAG: op afspraak
VRIJDAG:
op afspraak
ZATERDAG:
op afspraak
Volg ons op
FACEBOOK en op INSTAGRAM !

Er valt héél wat te ontdekken ….

Facebook

Instagram

Pinterest

Twitter

YoutubeONZE MEEST BEZOCHTE PAGINA'S
Slider play pause