Progressieve glazen, soorten, prijzen, productie enz
- Bekijk zeker ook eens onze ACTIE's pagina met KORTINGEN TOT 50% op een selectie zonnebrillen in voorraad, glazen, zonneglazen op sterkte enz…
-
PUBLIBON & andere actie's niet geldig op sportbrillen, Evil eye en Serengeti

Menu multifocale glazenVergelijking
STANDAARD Multifocaal GLAS tegenover een VARILUX X-SERIES multifocale glazen met XTEND technologie. Dankzij de nieuwe technologie Xtend, is het niet meer nodig om het juiste gezichtsveld te zoeken zoals bij de andere progressieve glazen wél het geval is.

Lorem ipsum dolor sit amet, sapien platea morbi dolor lacus nunc, nunc ullamcorper. Felis aliquet egestas vitae, nibh ante quis quis dolor sed mauris. Erat lectus sem ut lobortis, adipiscing ligula eleifend, sodales fringilla mattis dui nullam. Ac massa aliquet.


Het BESTE multifocale glas?
De Varilux X-series glazen!

Varilux X-series logo - het beste multiocale progressieve glas

MULTIFOCALE BRILLENGLAZEN

Varilux® X series™ is een revolutionaire doorbraak in multifocale brillenglazen. Geniet dankzij Varilux® X series van meer vrijheid zodat u kunt blijven doen wat u graag doet. De voordelen van de nieuwe Varilux X-series glazen: Meer kijkvolume binnen handbereik voor de gedigitaliseerde multifocaaldrager van vandaag door de XTEND technologie én de bijkomende NVB-meting met de iPad (Near Vision Behaviour) die uw oogbewegingen en houding tijdens het lezen registreert.
Varilux® X series vervangt het tot nu toe beste Multifocale glas, de Varilux S-series glazen.

Varilux® X seriesTM brengt de oplossing voor een belangrijke beperking van progressieve glazen:
WEINIG OF GEEN HOOFDBEWEGINGEN MEER!

Het grootste deel van de dragers vinden dat ze, in de meeste situaties, WEINIG OF GEEN HOOFDBEWEGINGEN moeten maken om de juiste kijkzone in het glas te vinden tijdens het multitasken binnen armbereik, en dit noch horizontaal, noch verticaal. En dit in vergelijking met andere multifocale glazen.


Varilux X-series, waarschijnlijk het beste Multifocale glas op de markt.
Breaking news in glazenland: met de introductie van de Varilux® X series.
Met veel trots kondigt Essilor de lancering van
Varilux® X series aan. Het eerste multifocale brillenglas dat afrekent met de grootste beperking van multifocale brillenglazen en meer kijkvolume binnen handbereik biedt.

PRODUCTIE VIDEO en NABEHANDELING van Varilux progressieve glazen van de 4é generatie.

Progressieve brillenglazen of Multifocale brillenglazen.
Dit zijn brillenglazen om zowel dichtbij te zien, veraf te zien én alles daartussen. Ideaal voor iemand die zowel voor vér als nabij een bril nodig heeft, of voor zij die hun leesbril of computerbril liever heel de tijd zouden ophouden.

Een progressief glas ZONDER aanpassingsproblemen en gewenning!

Sinds dit jaar is de 4é GENERATIE PROGRESSIEVE BRILGLAZEN op de markt, een echt technologisch hoogstandje. Dit zijn brillenglazen met een zo hoge beeldkwaliteit, comfort én gewenningspercentage dat nagenoeg iedereen er een aangenaam en perfect zicht mee heeft in alle omstandigheden, en dit vanaf de 1é dag.
De glazen van de 2é en 3é generatie worden natuurlijk ook nog verkocht omdat ze iets budgetvriendelijker zijn maar kunnen niet het comfort en de beeldkwaliteit bieden van deze topglazen van de 4é generatie. En dit allemaal dankzij perfecte metingen bij ons in de zaak met het Visioffice meettoestel.
Momenteel zitten we aan de 4é GENERATIE MULTIFOCALE GLAZEN.

meer info over de andere soorten
hier
De multifocale glazen of progressieve, digitaal gesurfaceerde, en volledig gepersonaliseerde glazen van de 4é generatie zijn dan ook de meest geavanceerde multifocale brillenglazen ooit ontworpen. Door rekening te houden met tot 15 verschillende PERSOONLIJKE parameters zijn dit de meest ultieme gepersonaliseerde brillenglazen ooit ontworpen.
visioffice - activisu
De integratie van oneindig veel sterktes in 1 glas vereisen een zeer precieze opmeting en montage van de glazen opdat de correcties de vereiste plaats op het oog bereiken.
Om deze metingen uit te voeren, én om de glazen van de
3é en 4é generatie te KUNNEN aanpassen, MOET een opticien beschikken over een elektronische meetzuil zoals de Activisu of Visioffice. Zonder een toestel dat de vertex-afstand, montuurcurve, inclinatie van de bril, hoofdinclinatie, eyecode, Pupilafstand, dominant oog, recessief oog enz meet kunnen enkel de glazen van de 1é en 2é generatie aangepast en verkocht worden.

Gewenning en aanpassing !

De gewenningsperiode voor multifocale glazen bedraagt normaliter van één tot enkele dagen voor de glazen van de 3é en 4é generatie, tot, in uitzonderlijke gevallen, weken voor glazen van de de 1é en 2é generatie. Met de nieuwste generatie, digitaal gesurfaceerde, en gepersonaliseerde glazen, gaat dit natuurlijk het snelst én blijft het comfort het grootst. Het gevoel voor diepte en afstand kan gedurende de gewenningsperiode beïnvloed worden. De meeste fabrikanten verkopen multifocale glazen dan ook in meerdere kwaliteiten. De beste multifocale glazen kunnen aanzienlijk duurder zijn dan standaardsoorten. Deze duurdere progressieve glazen hebben dan ook verbeterde eigenschappen zoals als een breder gezichtsveld, een hogere scherpte en helderheid en een soepeler overgang tussen wisselende kijkafstanden. Daardoor worden deze glazen natuurlijk ook sneller gewend dan de multifocale glazen van de 1é en 2é generatie.

Onze GARANTIE
In ons
Varilux Center geniet u van een 100% gewenningsgarantie, breuk garantie van 3 jaar, diefstalgarantie van 3 jaar én een Varilux travel assistance van 3 jaar. De gewenningsgarantie houdt in dat u, om één of andere reden, niet aan uw glazen zou wennen, en/of geen comfort met de multifocale glazen ondervindt, deze glazen GRATIS vervangen worden door andere glazen. Dit kan zijn door de glazen te vervangen door bv:
- hetzelfde type multifocale glas met een andere correctie (als bv het voorschrift van uw oogarts blijkt fout te zijn)
- een ander type multifocaal glas, bv een "short" versie ipv een standaard versie multifocaal glas.
- een bifocaal glas
- een apart verteglas én een apart leesglas
……Wij hebben ons toegelegd op het juist opmeten, aanpassen én monteren van multifocale glazen wat resulteert in duizenden klanten die momenteel onze multifocale glazen probleemloos dragen. Ze kunnen ermee fietsen, werken, wandelen, sporten, op PC en tablet werken enz. Bij ons krijgt u gegarandeerd topkwaliteit glazen mét 100% gewenningsgarantie.
VISIOFFICE, zonder dergelijk toestel is het onmogelijk om de multifocale glazen van de 4é generatie aan te passen.
Wat is de PRIJS van een multifocaal- of progressief glas of wat KOST een progressief- of multifocaal brilglas.
Een eenvoudig multifocaal glas van de 1é generatie kan vrij eenvoudig en snel geproduceerd worden. Deze zijn méér dan 50 jaar oud, en de research en ontwikkeling zijn al lang teruggewonnen. Deze glazen kunnen dan ook gekocht worden voor ± €90 per glas.
De glazen van bv de 3é en 4é generatie vragen heel wat meer werk om perfect digitaal gesurfaceerd te produceren bij de fabrikant, en vragen per glas eigenlijk even veel maatwerk als bv een maatpak. Voor deze glazen moet u dan ook op €200 of €300 per glas of zelfs meer rekenen, afhankelijk van de specifieke extra opties die u daarbij nog neemt. (bv verkleuring in de zon, speciale ontspiegelingen, UV filters ……)

De belangrijkste MERKEN multifocale/progressieve brilglazen die de meeste research en ontwikkeling doen naar alsmaar betere multifoale glazen, en daardoor ook de beste kwaliteit multifocale glazen leveren tegenwoordig zijn: ESSILOR, ZEISS, Rodenstock, HOYA, BBGR, NIKON, SEIKO

man-progressives-230x237
De Geschiedenis van het Multifocale glas.
Vroeger bestonden alleen Bifocale en Trifocale brilglazen voor iemand die zowel veraf als dichtbij slecht ziet. Het Varilux-glas was het eerste moderne multifocale brillenglas. Het werd ontwikkeld door Bernard Maitenaz, gepatenteerd in 1953 en in 1959 geïntroduceerd door de Société des Lunetiers (later onderdeel van Essilor).
Moderne multifocale glazen zijn inmiddels volledig geaccepteerd en omvatten speciale ontwerpen, die rekening houden met de vele verschillende soorten van gebruik. Zo kunnen glazen speciaal worden ontworpen voor een breder gezichtsveld dichtbij en bij tussenliggende afstanden, zoals bij computergebruik.
Tegenwoordig kunnen de complexe oppervlakken van multifocale glazen gegoten, gesneden en gepolijst worden door computergestuurde machines, die elke gewenste vorm toestaan, wat natuurlijk de kwaliteit van de beeldvorming door deze glazen enorm verbetert heeft. Dit in tegenstelling tot het vroegere mechanische fabricageproces.


HERKENNING VAN DE SOORTEN EN MERKEN Multifocale of progressieve brilglazen
De meeste multifocale glazen hebben kleine ingeëtste merktekentjes, waaraan de opticien bepaalde gegevens van de glazen (zoals fabrikant, de locatie's van de verschillende zone's in het glas en type) kan herkennen. Deze tekentjes zijn met het blote oog nauwelijks zichtbaar tenzij men precies weet waar en waarnaar men moet kijken.

Zeiss_Progressive_Vision_button


Hieronder een "klassiek" dubbelzicht brilglas en trigonaal brilglas
bifocaal en trifocaal brilglasSluit

Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologieën om de functionaliteit te bevorderen en informatie te verzamelen. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. meer info over onze privacy en technologiën vindt u hierTEVREDEN?
U bent zó tevreden over onze service en advies dat u het graag aan anderen laat weten? Dan doet u ons een enorm plezier door een review of recensie achter te laten op GOOGLE+ of FACEBOOK.CONTACT
MAIL: ObscureMyEmail5 (vergeet niet het ONDERWERP van uw mail te vermelden zodat uw mail sneller bij de juiste personen terecht komt)
Markt 60 - 9240 Zele - België - TEL: 052 44 46 07
OPENINGSUREN - OPTIEK
DINSDAG tot VRIJDAG: 09:00 tot 12:00 en 13:30 tot 18:00u
ZATERDAG: 09:00 tot 12:00 en 13:30 tot 17:00u

gesloten op zondag, maandag & feestdagen


OPENINGSUREN - HOORCENTRUM Lapperre
WOENSDAG: op afspraak
VRIJDAG:
op afspraak
ZATERDAG:
op afspraak
Volg ons op
FACEBOOK en op INSTAGRAM !

Er valt héél wat te ontdekken ….

Facebook

Instagram

Pinterest

Twitter

YoutubeONZE MEEST BEZOCHTE PAGINA'S
Slider play pause