zonnebrillen: mode, trends en stijlen
- Bekijk zeker ook eens onze ACTIE's pagina met KORTINGEN TOT 50% op een selectie zonnebrillen in voorraad, glazen, zonneglazen op sterkte enz…
-
PUBLIBON & andere actie's niet geldig op sportbrillen, Evil eye en Serengeti
Wij verdelen o.a. merkzonnebrillen van Theo, Serengeti, Versace, Dior, Gucci, armani, Oakley, Boss, Ray Ban, Dolce & Gabbana, Polaroid, Porsche Design, Silhouette, adidas, Jaguar (met Zeiss-glazen) enz...

ZONNEBRILLEN.
Ooit was de bril of zonnebril een noodzakelijk kwaad. Gelukkig is dat al lang niet meer zo. De bril heeft zich kunnen upgraden tot modeartikel. Nog meer dan de bril is de zonnebril een super trendgevoelig mode-item geworden. Bij optiek Van der Linden in Zele zijn wij gek op de meest trendy zonnebrillen.

Tegenwoordig willen mensen graag een modebril dragen. Bijna iedereen tussen de dertig en ruim over de zestig jaar kiest voor een moderne bril. Klassieke brillen worden als maar minder verkocht, vooral in het vlaamse landsgedeelte van België. Maar het modebewuste, de merkbeleving, dát is begonnen met de zonnebril. De zonnebril is een echt modeartikel. Daarmee presenteren wij ons dan ook uitgebreid.

De opmars van de zonnebril is niet te stoppen.
face_a_face3 zonnebrillen
Het dragen van een zonnebril hoeft niet meer beperkt te blijven tot de zomer. Ook in het voorjaar en najaar kan je er een dragen. Daarvoor zijn er brillen met lichtere glazen.
De merken onderscheiden zich steeds meer. De drager of draagster laat vaak duidelijk zien welk merk bril hij of zij op heeft. Gucci bijvoorbeeld heeft elkaar jaar een ander logo, meestal iets dat met de paardensport te maken heeft. Helemaal hot is deze zomer de pilotenbril (Ray-Ban, armani, dior, oakley...). De kleuren van de glazen zijn de tegenwoordig ingetogen; bruin, zwart en donkergroen. Opvallende elementen voor de dames zijn nog steeds strassen.

De hotste merken zijn natuurlijk Ray-Ban, oakley, Gucci, Dior, Dolce & Gabbana, Armani, alain mikli, face a face & Versace
face_a_face6 zonnebril
Naast deze grote merken hebben wij natuurlijk ook nog vele andere zoals: Serengeti, Cartier, Fred, Boss, alain mikli, adidas, Silhouette enz in de collectie. De echte modemerken komen nu weer met grote zonnebrillen en glasoppervlakken uit één stuk (de shield) en uitaard ook de opvallende logo’s op de markt. De brillen van bv Versace zijn vooral chique en vrouwelijk.

Een trendy zonnebril kan je look maken... of breken.
Zonnebrillen mogen dan een belangrijke functie hebben (je ogen en de tere huid in de oogzone beschermen), ze geven je ook een bepaalde uitstraling. Dat geldt zeker voor de modellen die deze zomer in de mode zijn (maar ook voor de komende winter, dat kunnen we je alvast verklappen). De monturen zijn uitgesproken, expliciet, en vaak supergroot. Zet het juiste model op je neus en je bent in één keer bijzonder, opvallend, trendy, excentriek of sexy. filmsterren en celebrities zullen een accessoire als een zonnebril dan ook altijd met uiterst veel zorg - en met de kundigheid van hun kledingadviseurs - uitkiezen.
face_a_face7

Kiezen?
maar hoe vind jij de zonnebril die bij jou past? er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.
don't try to hard!
volg niet zomaar blindelings de trends. een model kan supertrendy zijn, maar je niet goed staan. of een té modieuze boodschap afgeven, waardoor het lijkt alsof je er koste wat het kost cool voor de dag wilt komen (en daarmee bereik je het tegengestelde effect). de zonnebril die je kiest, moet niet alleen bij je uiterlijk maar ook bij je persoonlijkheid passen. wees je bewust van de boodschap die je met een bepaald model zonnebril afgeeft.
een basisregel
gucci zb032
eigenlijk heb je nooit genoeg zonnebrillen. voor elke mood een bril! jammer genoeg is dat niet altijd mogelijk. als basisregel kun je daarom het beste aanhouden: een kwalitatief goed en model voor elke dag dat past bij je stijl en uitstraling en waar je je zélf goed bij voelt.


ons advies om de juiste zonnebril te vinden, is: passen, passen en nog eens passen... eigenlijk zou je wanden vol brillen moeten doorpassen om de voor jou perfecte zonnebril te vinden. als je het goede montuur te pakken hebt, zie en voel je het meteen. we moeten dus doelbewust zoeken naar de juiste bril en de volgende regels kunnen je daarbij helpen:

a. let op de vorm van je gezicht. een algemene leidraad is: kies een bril met lijnen die tegenovergesteld zijn aan de lijnen van jouw gezicht. dus: heb je een rond gezicht, kies dan een 'hoekig' montuur, heb je een hoekig gezicht, kies dan een ronder montuur.
maar er zijn meer gedetailleerde regels. kenners verdelen de gezichtsvormen over het algemeen in zeven categorieën en adviseren op basis daarvan het ideale montuur:

(1) ovaal: ofwel de perfecte gezichtsvorm met hoge jukbeenderen en een smal toelopende kin, dat ongeveer elk model kan hebben

(2) hoekig en vierkant: voorhoofd en kaaklijn zijn ongeveer even wijd. de ideale brilvorm: ronde lijnen en monturen die je gezicht eerder lang dan breed maken (geen te brede monturen dus)

(3) hoekig en lang: het gezicht is langer dan het breed is. ga voor een groot montuur dat het centrale deel van je gezicht bedekt. grote, ronde glazen bijvoorbeeld maken je gezicht optisch gezien minder lang.

(4) rond: het gezicht is ongeveer even lang als breed en vertoont geen 'hoeken'. het ideale montuur is recht of hoekig en donker van kleur, zodat het gezicht smaller en langer lijkt.
flexible oakley zonnebril shapeimage_1

(5) diamantvormig: een smal voorhoofd, brede(re) jukbeenderen en een smalle kin. de ideale brilvorm maakt het voorhoofd optisch gezien wijder. ga dus voor een bril die van boven recht is en glazen met van onderen een ronde vorm heeft (veel aviator-brillen beantwoorden aan deze criteria)

(6) hartvormig: de jukbeenderen en het voorhoofd zijn breed, de kin en mond zijn smal. hier is het zaak om de jukbeenderen en het voorhoofd minder breed te laten lijken. kies daarom voor niet al te brede of grote modellen. een montuurloos of lichtgekleurd model, of een montuur dat van onderen breder is dan van boven kan goed werken. 

(7) de omgekeerde hartvorm: de kaaklijn is breder dan jukbeenderen en voorhoofd. ga voor een 'breed' montuur dat je jukbeenderen meer 'gewicht' geeft.


b. let op de kleuren gewoonlijk maakt men onderscheid tussen 'warme' en 'koude' types (heeft niets met je persoonlijkheid te maken!). of je een 'warm' of 'koud' type bent, wordt bepaald door je huidskleur, je kleur ogen (hoewel in mindere mate) en je haarkleur. warme types hebben meestal een gelige of perzikachtige huidskleur, koude types hebben een huidskleur met een blauwige, roze of roodachtige ondertoon. warme haartinten zijn goudblond, goudbruin, kastanje of bruinzwart; koude haartinten zijn asblond, zilvergrijs, blauwzwart. in het algemeen geldt dat je het beste een montuur kunt kiezen dat aansluit bij je 'kleurtype'. dus warme types kunnen goed 'warm' gekleurde monturen als goud, koper en goudbruin hebben, koude types staan koele kleuren als zwart, zilvergrijs, blauwgrijs, blauw en roze beter.

c. let ook op de afmetingen van je neus een grote neus vraagt om een grote zonnebril, een kleine neus vraagt om een bril die je wat hoger op je neusbrug draagt en bij voorkeur in een lichte kleur waardoor de neus langer lijkt.

d. let op de grootte van je gezicht (ook in verhouding met je lichaam) heb je een relatief groot gezicht, dan kun je heel goed een supersize bril hebben (het maakt je gezicht kleiner), heb je een klein gezichtje pas dan op voor te grote brillen (alhoewel... we zien tegenwoordig heel wat 'kleine' meisjes met supersize brillen: denk aan victoria beckham die zich maar al te graag achter een supersize bril verschuilt, denk ook aan nicole ritchie, en aan de zusjes olson - mary-kate en ashley - met hun opvallende 'soopadoopa'-brillen)

neem een vriend(in) mee nog een laatste tip: neem een vriend of vriendin, misschien wel je zus, je broer, je vader of je moeder mee om je te adviseren. het is soms heel moeilijk om zelf te beoordelen of een zonnebril of bril je goed staat, juist omdat je erdoorheen kijkt. een welgemeend advies van iemand die jou goed kent, zal je voor miskopen behoeden.Sluit

Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologieën om de functionaliteit te bevorderen en informatie te verzamelen. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. meer info over onze privacy en technologiën vindt u hierTEVREDEN?
U bent zó tevreden over onze service en advies dat u het graag aan anderen laat weten? Dan doet u ons een enorm plezier door een review of recensie achter te laten op GOOGLE+ of FACEBOOK.CONTACT
MAIL: ObscureMyEmail5 (vergeet niet het ONDERWERP van uw mail te vermelden zodat uw mail sneller bij de juiste personen terecht komt)
Markt 60 - 9240 Zele - België - TEL: 052 44 46 07
OPENINGSUREN - OPTIEK
DINSDAG tot VRIJDAG: 09:00 tot 12:00 en 13:30 tot 18:00u
ZATERDAG: 09:00 tot 12:00 en 13:30 tot 17:00u

gesloten op zondag, maandag & feestdagen


OPENINGSUREN - HOORCENTRUM Lapperre
WOENSDAG: op afspraak
VRIJDAG:
op afspraak
ZATERDAG:
op afspraak
Volg ons op
FACEBOOK en op INSTAGRAM !

Er valt héél wat te ontdekken ….

Facebook

Instagram

Pinterest

Twitter

YoutubeONZE MEEST BEZOCHTE PAGINA'S
Slider play pause